1. 1.
    +98 -32
    Bu Rusya Türkiye'yi toz duman eder diyen arkadaşlara itafen bir araştırma yaptık;

    Rusya ordusunu incelediğimizde
    - Rus ordusu büyük bir müzeyi andırıyor. Ordudaki silah, tank, teçhizat vs gibi şeylerin büyük bir kısmı demode olmuş ve çok eski. Sadece ufak bir kısmı modern

    - Orduda askerler her gün angarya yüklerle başa çıkmak zorunda kalıyor. Kazma, kürek, çekiç, çivi kullanmaktan silah kullanamıyorlar.

    - Ordu’da yaşam şartları çok kötü Tuvaletler, yemekhaneler ve her türlü kalite çok düşük.

    - Rus ordusunda “dedovschina” adı verilen barbarca bir devrecilik sistemi var. Üst devre askerler, yeni gelen alt devre askerlere zulüm ediyor. Dövüyor, hakaret ediyor, aşağılıyor, en zor işlerde kullanıyor ve hatta tecavüz ediyor.

    - Dedovschina yüzünden Rus ordusunda her yıl ortalama 200 asker intihar ediyor ve bazıları yedikleri dayak sonucu ölüyor.

    - Rus erkeklerinin neredeyse hepsi askerden kaçmak için legal veya illegal bir yol bulmaya çalışıyor. Her yıl 18-27 yaş arası 350.000 Rus genci askere çağrılıyor ve %90,5’i askerden kaçıyor veya erteliyor.

    - Her yıl 30.000 erkek askerlikten kaçma suçu yüzünden tutuklanıyor.

    - Rusya’da askerden kaçmak için alınan doktor raporları, verilen rüşvetler, asker kaçaklığını bir sanayiye çevirmiş durumda.

    - Rusya bu durumla başa çıkmak için paralı askerliği ortaya çıkardı (kontraktniki) ama yine de katılım çok düşük oldu ve katılanların bir kısmı da kısa süre sonra ordudan ayrıldı.

    Bunların hepsi araştırılmış bir gerçektir. Dileyen arkadaşlar istediği kaynaktan araştırabilir. Askere marşlarla bestelerle omuzlarda giden şanlı Türk askerimize bunların yanında ezileceğini söylemek nankörlük ve soysuzluktur.

    özet: TSK adamı zütünden giber
    ···
   tümünü göster