/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    selamlar taşaksızlar. bu yazı, en az yerçekimi veya inci sözlüğün kendisi kadar yanlış anlaşılmış şeyler üzerinedir.

    bu başlığı teknolojiye açmamaya karar verdim, zira orda 3-5 tane cengaver var, başlıklar bile yalnız.

    edit:dakkasında taşındık.

    özet: size alıntı olan veya sıkıcı bilgilerle dolu birşey yazmadım. okuyun. dikkatinizi çekecek.

    Ama başlamadan, sizi şok edebilecek olan size şu çarpıcı bilgiyi vereyim, gelmiş geçmiş en büyük hackerların isimlerini.
    Bu adamlardan günümüzde yaşayanları, dünyanın seyirini değiştirmiş sayılı zenginlerdir zira. Ve o kişiler;
    Apple'ın kurucusu,ilk kişisel bilgisayarı yapmayı hedeflemiş "Steve Jobs" Microsoft amaca"Bill Gates" UNIX tabanlı işletim sistemlerinin babası "Linus Torvalds" genç yaşında suikasta kurban gitmiş"Barnaby Jack" suyun kaldırma kuvvetini keşfetmiş ve bunu terazisinde kullanmış"Arşimet" evde kullandığımız ampulu bulan "Edison Thomas Alva" ve bu isimlerin arasındaki en pasif gibi gözüken lakin en zehir gibi olan "Nikola Tesla" , Namı diğer facebook ginger "Mark Zuckerberg" dir. Ne dediğimi biraz çakmaya başladınız mı beyler?



    Hackerlar huur Çocuğudur



    Gelelim kafalardaki imaja.Ughh. beyler, önce size soruyorum, hackerlık, nedir? Ülkemizdeki geyiğe göre, hackerlar kredi kartı hesaplarını çalar, bankaları hortumlar, facebook patlatır, ve dolayısıyla dakikasında huur çocuğu ilan edilir. Süpersiniz Türkiye.Ülkemizde enformasyon çağının da etkisiyle teknoloji cebimize kadar girmeye başlamıştır. Ve bu gelişme yanında, beleşciler hemen harekete geçer,sosyal mühendislik adı altında kendini savcı ve polis olarak tanıtır ve milletin değerli eşyalarını/kara gün akçesini çalar.Ama gel gör ki hacker olmak, bambaşka bir kavramdır...





    "Önce Bir Okulu Bitirek Hocu." Demedi Hiçbir Milyarder.



    Hacking mevzusu bilgisayardan öte birşeydir aslında. "Hacklemek" bir şeyi basitleştirmek, çabadan ve zamandan kazanmak için bir şeyler geliştiren insanlara denir. Hacker önceden yapılan şeyleri görür, onları dener, ve düzenleyip geliştirerek bambaşka, muhteşem bir şekle getirerek geri döner. Evet beyler, bu adamlar mucitlerdir. ve bu adamların yaptıkları, çok çalışınca hararet yapan dildoya fan koyma gibi saçma gibik şeyler değildir, çığır açabilecek düzeyde gelişmişlik göstermiş bir yapı oluştururlar.





    Peki Bizim Hacker Diye Bildiklerimiz?



    Bizim hacker diye bildiğimiz insanlar, hacktivist veya cracker dediğimiz kişilerdir, bu kişiler, sistemlerde bir açık arar, arar arar... ve bulduğunda BAAM! ne derin devlet verileri, ne jennifer lawrence nude görselleri, ne işide yapılan yatırımlar kalır. Zira hiçbir sistem güvenli değildir, mutlaka bir açığı bulunur. Çünkü insanlar bol bol hata yapar. Size şok edici birşey söyleyeyim, günümüzde bankamatiklerden gönül rahatlığıyla para çekibiliyorsanız, bu bir hacker sayesinde.onun adı barnaby jack.




    Barnaby Jack, öyle bir huur çocuğudur ki, atm lere yazılımıyla ne kadar basit giriş yapılabileceğini, bütün parayı yalnızca dakikalar içerisinde zimmetine alabileceğini verdiği konferansta göstermiştir.
    Barnaby Jack, öyle bir muallakdirki, günümüzde robotik açıdan ilerlemiş tıpta, müdahele ve bakım cihazlarının hacklenerek, bir hastanın nasıl aşırı dozdan veya yoğun şok dalgasından öldürülebileceğini göstermiştir.
    Barbaby Jack öyle bir reyizdir ki, kalp cihazını bile hackleyerek, ritim bozukluğuna yol açmayı başarır ve hastaya temiz bir şekilde suikast uygulayabilir.

    Barnaby Jack adamdır, zira bu yukarıdaki örnekleri, otoriteyi güvenlik önlemleri almaya zorlamak için seminerlerinde vermiştir. Bu adama ettiğim tüm küfürler hayranlık cümlesidir dıbınakoyayim. Hem ölünün arkasından konuşulmaz lan.

    Benim özellikle bu şekilde bir anlatış sergilememin sebebi, cracker/hacker ayrımını açık bir şekilde yapmaktır. Yani hacker, olan sistemi düzenleyip geliştirerek harikalar yaratır, crackerlar ise bunları bozar.
    Gelgelelim günümüzde, "hack" ve "crack" birbiriyle anlamdaşmış gibi kullanılmakta.

    Fakat, hacker'lar cracker ları tembel ve sorumsuz görür, ve onlara fazla saygı duymaz. Hackerlar yeni birşeyler yaratmak için uğraşır, olan şeyleri bozmak için değil.
    Gelgelelim, birbirlerini sürekli daha iyi olmaya zorlamış, ve bundan haz duymuşlardır.

    haydin başka zaman başka konuda diyerek ali kırca kapanışı da yaparım moruq.

    ayrıca beyler kin ve nefret motivasyonum oldu
    ···
   tümünü göster