/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +6
    yeryüzünde bu kadar aptallık nasıl varolabiliyor yemin ediyorum hiçbir fikrim yok dıbınakoyayım.
    ···
    1. 1.
      +3
      üstte kalsin diye yaziyorum helal et.

      simdi söyle aciklayayim bu konuyu. kisilik 3 temel yapidan olusur. 'id, ego ve süperego'. peki 'id' nedir biliyor musunuz ? hayvani dürtülerimiz var ya hani. hunharca gibiserek üremek. öküz gibi yemek icmek. kendi mutlulugun adi altinda her türlü taku yemek isteyen o canavardir aslinda.. hic bir kurala uymaksizin doyuma ulasmak ister. herkesin icinde var olan birsey bu. iste bu noktada sen 'id'e hizmet etmis oluyorsun. bunu kontrol edecek seyse 'süperego' dur. ahlaki kurallar belirler ve ' evlenirsen üreyebilirsin' ya da 'calisirsan bu yiyecegi alabilirsin' seklinde isteklerini bi kilifa uydurur. 'ego' kavramin ise bu 'id' ve 'süperego' arasinda bi köprüdür. nasil ve ne sekilde yapman gerektigini sana gösterir.

      eger dedigin gibi herkes istedigi gibi gibisseydi insan bi hayvana dönüsürdü ve bir cok sey taka sarardi. kendini hayvani dürtülerine teslim edersen devami da gelir bunu unutma. gün gelir hirsizlik ta yaparsin tecavüz de edersin adam da öldürürsün. cünkü icinde hayvani hic bir zaman doyuramszsin.hep daha fazlasini ister. bu yüzden ahlak kurallari olusmustur. düzeni saglamak icin.

      simdi git bi osbir cek de beynine az kan gitsin amk.
      ···
    2. 2.
      +2
      helal ettim sende helal et karşim güzel açıklamışsın şukuladım.
      Bir hayvana dönüşmemizi engelleyen de beynin ön kısmındaki frontal lobdur, orası sayesinde vicdan yaparız, empati duyarız, hareketlerimizi kontrol ederiz. pgibopoat katillerde o kısmın zayıf olduğu gözlemlenmiştir ayrıca.
      ···
    3. 3.
      0
      kanka helali hos olsun da bu arkadas entry yi niye sildi la. fazla mi tespit sictik :D
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster