/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +62 -4
    adamlar dünya nüfusunu dengede tutmak için yapıyor onu amk. katkı maddesi içeren şeyler yiyeceksiniz ki kanser olup geberesiniz. herkes sağlıklı beslenip dünyaya kazık çakacak olsa yeryüzü iş çıkış saatindeki zincirlikuyu metrobüs durağı gibi olurdu.
    ···
    1. 1.
      +32 -5
      lan sen 2001 lisin ne işin var dünya nüfusuyla dengeyle git hayat bilgisi çalış ak
      ···
    2. 2.
      +6
      dünya nüfusu fıstık ezmesiyle değil "bafi"yle alakalıdır...
      bafi deyince aklınıza gibiş gelmesin burdaki bafi petroldür ! dünyanın anasını giben şeydir petrol ! savaşların ana kaynağı, vahşi kapitalizmin ana kaynağı petroldür !
      dünyada petrol öncesi ulaşım ve üretim kabileyeti oldukça kısıtlıydı. Şehirleşme oranları çok düşüktü. 1800 yılında dünya nüfusu 900 milyon kişi civarındaydı. 1800'lü yılların son çeyreğinde petrol arama ve çıkarma teknolojileri çok hızlı ilerledi... petrolle tanışan dünya, artık birbiriyle daha hızlı iletişim kuruyordu. üretim teknolojileri petrol sayesinde ilerliyordu ve 100 yıl sonra 1900 yılında dünya nüfusu 1.65 milyara ulaştı. ASIL olay bundan sonra başladı. 1948 yani ikinci dünya savaşını takiben teknoloji hat safaya ulaştı. dünyada petrol artık herşeyin kaynağı oldu. Petrol ıktıkça, üretim faliyetleri hızlandı, fabrikalar çoğaldı, petrole bağlı olarak inşaat teknolojisi muntazam seviyeye geldi, asfaltlar, otoyolalr, evler, devasa binalar kısa sürede yapılabilir oldu. insanlar şehirlere göç etti. şehirlerde insanlar kalabalıklaştı. ticaret arttı. dünyanın öte tarafındaki bir yere mal göndermek çocuk oyuncağına dönüştü. bu iletişim, ulaşım ve üretim hızı nüfusu bir hayli çoğalttı.
      1900'de 1.65 milyar olan dünya nüfusu 100 yıl sonra 2000'de 7 milyar kişi civarına erişti...
      bunları petrol yaptı ! Petrol, işte bu yüzden bafidir !

      1800: 900 milyon
      1900: 1.65 milyar
      2012: 7 milyar
      ···
    3. 3.
      0
      yanlış noktaya bastın kardeşim petrol sadece araçlardan bir tanesi bir avuç içi zenginleştirilmiş uranyumla kaç ton petrolle elde edemeyeceğin enerjiyi elde ediyorsun, daha da ilginci sadece birkaç atomun içindeki atomaltı parçacıkların bağ enerjileriyle de aynı enerjiyi elde edebiliyorsun petrol sandığın kadar farz bir şey değil yani sadece bir "bahane" kendileri
      ···
    4. 4.
      0
      o zaman BAFiLEYELiMMMMMMMM
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster