1. 7051.
    +15 -1
    mastürbasyon çok tehlikeli beyler
    ···
    1. 1.
      -1
      inanılmaz tehlikeli.. açık ve net.. aklı olan anlar.
      ···
    2. 2.
      0
      mastürbasyon değil, BAĞIMLILIK tehlikelidir. her bağımlılık kötüdür. özellikle de porn0 bağımlılığı. ama yararlı kullanıldığı ve aşırıya kaçılmadığı takdirde bir sorun olmaz. mesela porn0 izleyip kendinizi tatmin etmek yerine eğitici porn0lar izleyin; yeni pozisyonlar öğrenmek, bir kadın nasıl orgazm edilir, neler yapılır gibi taktikler öğrenmek ve fantezi dünyanızı renklendirmek, kendinizi geliştirmek için izleyin.

      mastürbasyonu da haftada 1-2 kez porn0suz ve doğru bir şekilde (mesela alelacele bir şekilde yapmadan, oldu bittiye getirmeden, dakikalara yayarak, masaj/terapi yaparcasına) yaparsanız sağlığa bir zararı olmaz, hatta erken boşalmaya bile faydası olur doğru şekilde yapılan mastürbasyonun. ben artık hiç yapmadan da durabiliyorum, yokluğunu fazla aramıyorum. bağımlısı olduğum genç yaşlarda ben de yapmadan duramazdım, yapmayınca krizlere girerdim. artık ara sıra yapıyorum.

      azı karar, fazlası zarar... mastürbasyonu günah keçisi ilan etmenin anlamı yok. 31 bağımlısı olma sebebiniz hayatta başarısız olmanız. yani hayatta başarısız olma sebebiniz direkt olarak 31 değil, başka etkenler. mast bağımlılığı sadece cabası. hayatta bir şeyler yolunda olsaydı zaten bu bağımlılığa düşmezdiniz. tabii yeniden hayata dönmek için bu bağımlılıktan bir şekilde kurtulabilmeniz lazım, o konuda nofap'çilere katılıyorum. ama dediğim gibi, doğru ve kararında yapıldığı takdirde bilimsel açıdan sağlıklı bir eylem olarak kabul edilen mastürbasyona savaş açmak yerine BAĞIMLILIĞA savaş açmalısınız. özellikle de porn0 izleyerek orgazm olma, yani beyni kandırma bağımlılığına. doğru ve kararında yapılan mastın zararı yok. masaj/terapi amacıyla cinselliğe hazırlık olarak yapılabilir.
      ···
   tümünü göster