/i/Teknoloji

  1. 1.
    +7



    1 kafamda deli sorular



    inşallah sizden 2 dk ilgi çekebildiysek serdar ortaç havliyle aradığımız bu soruların açıklamasına girişelim. Nasıl bu sistemler suretimizi yakalıyor? Nasıl ağzınızdan çıkan titreşimleri taklit edebiliyor?





    Aslında hiçbirini yapmıyorlar



    insanların nasıl görmesini, hissetmesini, tatmasını,koklamasını ve duymasını sağlayan duyu organları vars, makinaların da var. Bu şekilde duyu organlarının bulunduğu sistemlere geri beslemeli sistemler denir. Sensör kullanılan sistemlerde, sensörlerin nezdinde elde edilen bilgilerin, tekrar sisteme aktarılması sonucu, sistemin tepki vermesi sağlanır. (Ne sensör ne ben söyleyim eheh gibi şeyler getirmeyin aklınıza kulağınıza şaplak atarım, ritalin kullanmış gibi kulağınız çınlar.)
    Bu iş şu şekilde yürür, klima üstünden düşünelim. Bir klima ortamın hava kondüsyonunu sağlamak için tasarlanmıştır, siz yazın sıcağında serinlemek için değeri 19 girersiniz, klimanın ısı sensörü ortamın sıcaklığını ölçer, eğer ortam istenilen değerden sıcak ise, fan çalışır, ortam serinletilmeye başlar. Ortam istenilen değere kadar tekrar tekrar bu işlem tekrarlanır. Keza ortamı ısıtmak için de öyle.

    Bu arada 5.duyu organına beyin diyen aile vardı onlara saygılarımı yolluyorum izlersiniz onları da izlemediyseniz:


    aha link https://www.youtube.com/watch?v=sUyYErgEy_M

    seni görebilir, duyabilir, koklayabilir,hissedebilir, tadabilir.



    evet ohyş umuzu çekelim devam edelim. o elindekini yavaşça bırak evlat.bu sistemler geri beslemeli sistemlerdir, belirli komutlarla programlanan bu makineler yüzü algılar, hareketi algılar, sesi algılar, ama onları teletubbies deki süpürge vörkğk diye içine çekmez karşim.bahsetmiş olduğum boolean matematiği 1 ve 0 lardan oluşan ve türkçesiyle 2 tabanlı sistemler denen, binary coding system dir.Bu yüzden ses kaydınız birebir değildir, kullandığınız cihazın sensörü ne kadar kaliteliyse veya telefonu örnek veriyorum sinyal ne kadar temizse o kadar kaliteli olur.
    Çünkü senin çıkardığınız titreşimler veya hareketlerin sensöre takılıyor, ve ikili değerler olarak kodlanıyor. Siz bunu yapabilmek için elinizdeki cihazın belleğini kullanıyorsunuz. ne kadar kalite, o kadar ayrıntı demek, zira o yüzden hd ferre indirmeniz ebesininki kadar sürüyor.




    tabiki bunu bir canlı organizma olarak yapamıyor, insanların oluşturduğu ve sınıflandırdığı yapay zeka sayesinde algılayabiliyorlar. çoğu robotik sistemlerde almanya ve japonya öncelikli kullanılmaktadır. -bu belirttiğim bu iki ülke sektörün başını çeker- direk aklınıza robocop getirmeyin, elinizdeki akıllı telefon lazer fırlatmıyor, keza ipad iniz de .

    Bu şekilde kameralara dijital izah yapmış oldum bir nebze, ama kameraların dijital sistemden önceleri vardır, ses kaydedicilerin de öyle, çünkü ses titreşimdir ve titreşime hassas mekanik bir kolla kayıt yapabilmeyi sağlayan antika cihazlar da vardır, kameralar da analog yöntemlerde, özellikle flash patlatarak uzunca bir süre anılarımızı , mrs. emma yı aldatan gavat jones'u, cinayet detaylarını kaydetmiştir. ve beyler, bu konuda geniş bir bilgim olmamakla beraber, optik biliminden yararlanıldığını sanıyorum, bu görüntünün merceğe düşürülüp bir şokla şemasının çıkarılması gibi birşey olabilir diye mantık yürütüyorum.

    Sonuç olarak, başlığın bu kısmından sonra soruları sorun taşaksızlar, özelden de olur ama buradan sorarsanız yetkili bir sürü abi var. herkes elinden geldiğince bilgi aktarır, bilgi havuzu oluşturmaya çalışırız. ve de başka hangi konuda sohbet edeceğimize karar veririz.

    not: benim ilgili olduğum şey, mekatronik başlığı altındadır muallakler, hem elektronik hem mekanik hem programcılık hakkında şeylere kedi gibi merak duyarum hemşük, bunun gibi şeylerden yürüyah. (niye bilmiyom kedi deyince şivem kaydı amk) haydin.

    yeni konu cha-ching. çok güncel bir konu hakkında.
    gelmiş geçmiş en devasa siber savaş
    ···
   tümünü göster