/i/Teknoloji

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +9

    Söyleceklerim muhtemelen güvensiz hissetmenize sebep olucak fakat, internet hızı düşük olan ve teknolojinin yapıcı anlamla ilerlemediği bir ülkede fazla sorun etmeyecektir ... henüz.

    Gelgelelim bügün ülkemizde internet olmayan ev yok istiridye sözlük. belki bu girdiyi akıllı telefonunuzdan okuyorsunuz, belki tabletinizi parmaklıyorsunuz, ama elinizde "akıllı" olarak tanımlanan cihazlar var. Ve bariz olarak cihazlar internete bağlanabiliyor.


    1. Selfie atabiliyorsun



    eskiden ön kameralar da yokken millet türlü rezillik çekerdi, hatta bazı modellerde tümsek ayna vardı ki millet selfie çekebilsin ön kamera olmadan heheh.





    2.milyonlarca uygulamaya ulaşabiliyorsun.



    bunu gördükten sonra hemen elini gibine atma bıngıldağını tıklattığım bişey anlatıyoruz şurda. üfleyerek etek açmadan tut okeye kadar her bir zurt mevcut.





    3.Sürüyle mesaj-iletişim uygulaması var



    bunlardan deli hatun düşürüyon tabi, mesaj yapma sıkıntısıda kalmadı ama asıl durum şudur ki...




    bu uygulamalar sizden bedel alıyor.
    senin o anlık giblemezlikle kabul ettiğin şeyler, senin çoğu bilgine ulaşabiliyor.
    senin oturduğun yerden, cinsiyetine yaşına göre bilgilerden başlayıp ona göre reklam çıkarıyor en basitinden.

    Ve bilinçli olarak yapılan uygulamalar, kötü amaçlı malware'ler, trojan'ler bulunmakta.

    Yani ben zekice programlayıp, kurnazca gizlediğim bir programı kullanarak, senin dikkatsizce bu uygulamayı yüklediğin akıllı cihazından alışveriş yaptığın siteler aracılığıyla senin kart bilgilerini ele geçirebilirim, veya bir inci sözlük yazarı olarak en tipsiz selfiee! fotonu uzaktan senin kamerandan dahi çekebilip , senin profiline koyabilirim.

    Şu an içinde bulunduğumuzun çağın adı nedir biliyor musun reyizoğlu? enformasyon çağı.
    Bu çağda bilgi güçtür. bilgi satarak insanlar milyoner olur. örnekler aslında çok yakın. microsoft amca. yani bill gates. sen bilgisayar satarak mı zengin oldu sanıyorsun bill amcayı?
    Hayır.
    windows kapalı-kaynaklı sistemle yazılmış bir işletim sistemidir. perdenin arkasında ne döndüğü göremezsin. ama çok basittir, ve de kullanımı rahattır. ve de aynı nedenlehacklenmek için en savunmasız sistemlerdendir.
    Bu kadar hek hük muhabbeti yeter, kendinizi gazladıysanız önceki başlıktaki sihirli annem sezon finali yapmış gibi hala cevaplamadığım sorulardan devam edeceğim. bu ara beklettim biliyorum kusura bakmıcaksınız muallakler. ama sonraki yazıyı hemen ekleyeceğim. haydin .

    vol3 ile 3.çinko oldu beyler. bilgisayar programcılığı vol3 sorular
    yeni konu geldi canını yediklerim, bu aralar işid e karşı ilan edilen siber savaş hakkında. gelmiş geçmiş en devasa siber savaş
    ···
   tümünü göster