/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    +3
    Lan mallar tarihte nice bilim adamı öyle gaflar yaptı ki. Aklımdakilerden bugünkü bilgisayarın babası diyebileceğimiz Bill Gates; 640 kB herkese yeter. Olmaz diye kesin bişey yoktur. sadece yüzyıl önceki teknoloji ile bugünü kıyaslamak bile abesle iştigal olur.
    "Artık yeni hiçbir şey yok . icat edilebilecek her şey icat edildi... " Charles Duell-Patent dairesi başkanı 1899

    "Çok güzel bir buluşa benziyor ama Allah aşkına bunu kim, niye kullanmak istesin ki ?”- 1876 yılında ilk telefonu gördükten sonra yaptığı yorum.

    "Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir." Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü 1903

    "Hepiniz saçmalıyorsunuz. Tanrı aşkına, bir aktörün ya da aktrisin konuşmalarını duymayı kim ister ki?..”- Henry M. Warner

    Radyo’nun geleceği yok- Lord Kelvin – iskoçyalı fizik adamı

    "ENIAC’taki hesap makinesinin 18 bin lambadan yapıldığını ve 30 ton ağırlığında olduğunu düşünürsek bilgisayarlar da bin lambadan oluşacak ve 1,5 ton ağırlığında olacaktır.” ( Popular Mechanics - 1949 )

    "insanlarin evlerinde bilgisayar bulunması da ne demek. Bence hiç kimsenin evine bilgisayar sokmak için herhangi bir geçerli nedeni olamaz.” ( Ken Olson’un 1977’deki bir açıklamasından )

    640 KB herkese yeter. ( Bill Gates-1981) :o

    Sanırım 5 bilgisayarlık bir dünya pazarı var :lol: . ( IBM - 1943)

    insanların evlerinde bilgisayar olmasını istemeleri için hiçbir neden yok... (Ken Olson-Digital Equipment Corp. Yönetim Kurulu Başkanı)

    Atariye gittik "elimizde bir şey var... hatta bir kısmı sizin parçalarınızdan yapıldı... bizi finanse edin ya da onu size verelim" dedik... bize "hayır" dediler ... daha sonra HPye gittik onlarda "size ihtiyacımız yok daha üniversiteyi bile bitirmemişsiniz" dediler. ( Steve jobs, Steve Wozniakla beraber icat ettiği ilk kişisel bilgisayarları için çektikleri..)

    " Uçaklar son derece ilginç oyuncaklar. Ama askeri açıdan beş para etmezler... ” ( Maresal Ferdinand Foch-1911. Fransız askeri stratejisti ve 1. Dünya Savaşının Fransız komutanlarından )
    ···
   tümünü göster