/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +12 -8
    Bir çin atasözü var :
    "Herkes komşusunun çimenini kendi çiminden daha yeşil olduğunu zanneder"
    Hafta içi o medeni ülkelerde tüm kafeler barlar bomboştur. Gece gündüz it gibi çalışırlar ve kazandıkları devletin izin verdiği kadardır.
    Orda patronuna atar yaparsan anca benzin pompacısı olarak iş bulabilirsin(orda da paso pompalanırsın).
    Niye gidiyorsun ?
    Bu iyi yada kötü ülke senin genlerine işlemiş, alışmışsın yani başka yerde nasıl adapte olacaksın.

    Zamanında biri 8 saat çalışıp malbuş içen bir dingil vardı. Bu arkadaş hep şikayet ederdi çok çalışıyorum az para alıyorum, hayat standartım çok düşük diye. Ona almanyadan eş buldular evlendi, gitti almanyaya. izine geldiğinde bir baktık ki adam birinci içiyor. Ne iş yapıyorsun orada günün nasıl geçiyor diye sorduk. O da bize, sabah 6 da kalk 4 e kadar bir işte çalış sonra manavın lojistik ihtiyaçlarını saat 8 e kadar yaptıktan sonra gece 12 ye kadar kahvede garsonluk yapıyorum cevabını verdi.
    Bir arkadaş:
    -pekekent o işlerin yarısını burada yapsan tak gibi para kazanırsın dedi.
    Arkadaşlar bu ülke haricinde hiçbir yer size beleş yaşama hakkı tanımaz. Gidin de gibsinler sizi.. Hem sizi her daim 2. 3. sınıf insan muamelesi göreceksiniz.
    Uzmanlar tarafından yurt değiştirmenin basura iyi gemediği klinik çalışmalarıyla ispat edilmiştir.
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      az çok tahsil sahibi insanlarız amele olarak gitmeyeceğiz başka ülkelere
      ···
      1. 1.
        +1
        Onlar sizin okullarınızı da kabul etmeyecekler, etseler kendi okullarının değeri düşer, rant azalır. Netde bir araştır doçentliği veya doktorasını o ülkede yapmamış kaç tane başarılı insan var ? Kimse sevmeyeceği koyunun önüne ot atmaz.
        ···
      2. 2.
        +5
        hayallerimizi de satmadık ya
        ···
      3. 3.
        0
        Hayaller !
        Bir zaman sora kurduğunuz hayeller aklınıza gelirse o hayaller için harcadığınız zamana lanet edeceksiniz.
        Tabi her insanın başarılı olacağı ihtimali olmadığı için bu yorumun on numara olmuş. Asla etrafınızdaki insanların size verdiği statüyü kabul etmeyin. Çalışarak kendi statünüzü kendiniz belirleyin. Verdim +1 ni...
        ···
      4. 4.
        0
        insanın hayatını karartmaya mı geldin dıbına koyim
        ···
      5. diğerleri 2
    2. 2.
      +1
      öncelikle bu genellemene katılmıyorum dostum şahsen ben 1,5 yıldır isviçredeyim gayet adapte oldum. türkiye de aylık 1200 tl ye gecemi gündüzümü veripte kazandığım parayı burda okuluna gidip 5 katı fazla kazanacağım. kafe kısmında devletin izin verdiği kadar kazanma gibi bişeyde yok, yani isviçre de yok öyle saçma birşey, diğer ülkelerde de olucağını sanmıyorum. buraya gelipte 5 sene de almancanın "a" sını konuşamayan insanlar da tanıdım o biraz da isteğe bağlı, adamlar burda memleketi övüyor, isviçreyi kötülüyor yerin dibine sokuyor bu da ekmek yediği kaba sıçmak oluyor. her fırsatta türkiye ye temelli gitmeyi söylüyolar; e be gerizekalı gibtir ol git tutan mı var diyemiyosun işte.
      elinde diploman olduğu zaman kralı gelsin sana 2. sınıf insan muamelesi çekemez.
      ···
    3. 3.
      0
      Meseleyi bireysel olarak değerlendirmek bence yanlış. Ben Türkiye iyi avrupa kötü demedim. Herkesin yaradılışı farklıdır. Kazandırmadan kazanamazsınız bu dünyanın her tarafında aynıdır. Siz kendinizi başarılı olarak görebilirsiniz. Ben de bir holdingde bölüm sorumlusu olarak çalışıyorum ve lise mezunuyum. Bu durum beniçok üzüyor neden bir genç arkadaş benim görevimde ilgili bölümün diplomasıyla çalışmıyor(diploma olayını geç, kimse iplemiyor yurdumun diplomasını, adamlar başarı istiyor). Ben şu an bu pozisyonda isem bu ya diğer arkadaşlar başarısız yada ben çok zekiyim(inanın çok zeki olduğumu düşünmüyorum).
      Kimse size 2. sınıf muamelesi çekmez de bu vize olayı falan nasıl olacak ?
      Çalıştığım son işyerinden önce bir data center (ingiltere) , servis sağlayıcı(Yunanistan) , Amerikadan bir çok iş görüşmem oldu ve kabul etmelerine rağmen (seviye olarak) beni çağırmadılar. Sadece vizeni al gel veya XXXX şehrinde oturuyorsan gel başla diye yanıt verdiler.
      Ben o ülkeye başvurduğun an zaten 2. sınıf olmayı da kabul etmiş demektir. Akraba bağından yurt dışına gitmişlerin haricinde bana başka örnekler gösterebilirmisin (Yüzdelik oranlar)?
      Burada "selamun aleykum" dediğin an yiyecek ekmeğin de var suyunda...
      Burada yazıyor olman bile benimsemediğinize (adapte olmadığınıza) işarettir.
      Saygılar...
      ···
    4. 4.
      +1
      Yurdumun diplomasından değil burada alıcağım diplomadan söz ediyordum ben. selamun aleyküm diyene de ekmek veren görmedim şahsen. burada yazıyor olmam da adapte olup olmadığım anldıbına gelmiyor
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster