/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +11
    En temel ve her turde en çok puan getiren dersten basliyorum Türkçe.

    Aklini guzel kullanan panpalarim turkceden en kotu 25-30 arasi net çikarir ama hedefiniz yukcikse bunun 35 -40 olmasi gerekir.

    Turkcede 40 sorunun 25-30 u cumlede kelimede anlamdan gelir geriye kalan ise asil turkce yani dil ve anlatimdan gelir hepinizin bildigi gibi iste unlu daralmasi unsuz daralmasi vs. Vs
    Bu konularin en güzel yani 1-2 ornek gorunce hemen kavrayabilirsiniz ama tekrar etmesseniz 1-2 gun sonrada unutursunuz. Size tavsiyem ygs turkce ile ilgi 1 adet konu anlatim 1 adet de soru kitabi almaniz yeterli olur. Bu ikisi sizi en alt duzeyden ortalama %70 %80 basari elde etmenizi saglar ama unlu daralmasi gibi kelimeleri okudugunuz anda fark etmek istiyorsani taktik şudur. 1 poliseye romani alin veya 1 A4 kagidi 1 de kalem cumleleri okurken daralma turemeye ugramis kelimeri kagida yazin daha ornegin 10 sayfa mi okuyup yaptiniz. Sonra tekrar en basi acip okumaya baslayin hem bir yandan okuyacaksiniz hemde bir yandan beyniniz ordaki hangi kelimenin ne yur degismeye ugradigini size icinizden soyleyecektir. Bu sekilde cogu kelimenin ozelligini ogrenirsiniz.

    Poliseye romani demem deki sebeb poliseye romanlari veya sherlock holmes gibi romanlar dusunce kabiliyetinizi gelirtirirken hemde gelecekle ilgili tahmin yeteneginizi gelistirir.

    Bakın kardesim lise 4 e kadar agzindan kufur ekgib olmayan bi adamdim lise 3 un yazinda kitap okumaya basladiktan sonra telaffuzumun iyilestigini ve kufur etme aliskanligimin azaldigini gordum cunku beyin bi cumlede tamamlayamadigi yeri en cok kullandigi kelime ile tamamlamaya calisir. Eger ki cok kufur ediyorsaniz genelde kufur ile doldurur.

    Roman alincada oyle 200 sayfalik romani 1 haftada degil 4-5 saatte bitirin. Kendinize hedef koyun 60 dakikada 40 50 sayfa okuyacagim diyin. Okuyana kadar pes etmeyin sonunda mutlaka basarirsiniz.

    1 yil hizli okuma teknigi aldim onuda isteyen olursa size anlatirim
    ···
    1. 1.
      +1
      panpa hızlı okuma tekniğini de anlatı ver takunu yiyim
      ···
   tümünü göster