/i/Soruları Alayım

  1. 51.
    +4 -1
    merhaba pnp. evrim aslında uzmanlık alanım değil hobim.
    aslında soruyu sorarken yanlış soruyorsun. güneşten yandığımız için zenci olmadık, ya da güneş gözlerimizi kıstığı için çekik gözlü olmadık, soğuktan dolayı postu kabarmadı ayının.
    Şöyle:
    güneşte siyah tenler daha avantajlı olduğu için populasyonda nesiller ilerledikçe siyah tenlilerin sayısı arttı. üreme ve yaşama avantajı elde eden siyahiler daha çok üredi. siyahlar siyahlarla daha çok siyah sonra daha çok siyah. yani sebebi güneşten değil. güneşe maruz kalan insanlardan siyaha yatkın tenlilerin daha avantajlı olması.
    güneş gözümüzü kısmadı, gözü diğerlerine göre daha kısık olanlar avantajlı duruma geçtiler. rakipleri elenirken çekik gözlüler avantaj elde etti. ve daha çok ürediler. başlangıçta çekikliği çok belli olmayan gözler populasyonda frekansı(sıklığı) artınca birbirleriyle üreye üreye daha çok çekildiler.
    kutuplarda yaşamaya zorlanan ayılar soğuktan dolayı postları kalınlaşmadı. kürkü zaten diğerlerine göre kalın olan ayılar yaşama, üreme avantajı elde ettiler. kalın kürklü olanlar daha çok ürediği için populasyonda sıklıkları arttı böylece birbiryle çiftleşen kalın kürklerden daha kalın kürklü yavrular oldu.

    her canlı doğanın getirdiği zorunluluktan dolayı değişir.
    ···
   tümünü göster