/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    açılın ben müslümanım.

    hadi diyelim ki abiyogenez de olasılık teorisine göre canlıdan cansıza geçiş oldu. peki ya müller deneyi neden başarısız oldu?
    tekrardan abiyogenez deneyleri oluşmuşmudur ? olduysa cansızdan canlıya geçinirken hücre gibi son kertede komplike yapı da organeller, enzimler tesafüden mi meydana gelmiştir.?

    mutasyonların aslında çok zararlı olduğunu biliyoruz. neredeyse %90 dna'yı bozabilir.
    ama bugüne kadar farmakoloji hariç herhangi bir mutasyondan sonra doğal seçilimle birlikte yaşama adapte olan canlı var mıdır ? varsa , sinek kuşları deneyi neden başarısız olmuştur ?

    hadi herşeyi gibtir et. termodinamiğin ikinci yasası olan entropiye tamamen zıttır evrim.
    onu napçaz bro ?
    ···
    1. 1.
      0
      en çok gözüme batan:
      termodinamiğin diğer yasalarını say lan :D
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      termodinamiğin 0'ncı, 1. 2. ve 3 yasaları.

      açayım mı içindekileri :D soruma cevap ver lan köpek !1!!1!
      ···
    3. 3.
      0
      yanlışın var pnp termodinamiğin 2. yasası:
      Termodinamiğin ikinci yasası veya Isıldevinimin ikinci yasası, izole sistemlerin entropisinin asla azalmayacağını belirtir.(vikipedi)

      izole sistemlerden bahsediyoruz pnp. yani dışarıyla hiçbir şekilde enerji ve madde alışverişi olmayan sistemler. bu sistemlerde entropi sürekli artar.

      ama kapalı ve izole olmayan sistemler (dünya :D denizler karalar:D) dinamiktir, sürekli çevre birbiriyle etkileşir enerjinin biri bine dönüşür böyle bi sistemde de entropi azalabilir. keşke tam olarak bilseydin termodinamiğin2. yasasını gittin adnandan falan duydun demi hain kostok :D
      ···
    4. 4.
      0
      yani pnp sana da su yemek vermesek geberirsn ama sürekli çevreyle etkileşimde olduğundan beslenip su içip ölmene engel oluyosun.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster