/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +5 -7


    etmeyin






    Eski Türkiye'den trajikomik bir söz öbeği. Söz sahibi kişi ülkenin en büyük sağlık kurumunun başındaydı, bu kişi şu an bir siyasi partinin genel başkanlığını yapmakta ve böyle hitap ettiği insanlardan sosyal demokrat kılığında oy istemekte.

    Seçime katılan bir başka siyasi partinin genel başkanı da Eski Türkiye'de parlamentodaydı. Milliyetçiliği benimsemiş bir siyasi görüşe sahip bu kişi, millete en büyük hainliği yapan terörist başının hediye paketiyle önüne sunulmasına rağmen cezasını kesmeyen milli irade düşmanı yöneticilerle bir olmuş, tarafını dahi belli edecek yüreklilik gösteremeyerek onlarla aynı karara imza atmıştır. Hainle diyalogdan öte hayatını kurtarmıştır. Millete bu hainliği yapan kişi, milli duygular ve tavırlar takınarak milletten oy istemektedir.

    Bir diğer parti de parti değildir zaten, hain örgütün uzantısıdır. Her alanda aldığı darbeler neticesinde terör faaliyetlerinde artık etkili olamadıkları için, ülkenin içine sinsice yerleşen paralel bir yapılanmanın da desteğiyle siyaset arenasında boy göstermişler ve barış pıtırcıkları olarak hükümet karşıtı insanlara kendilerini güzel kakalamışlardır.

    Önceki bahsettiğim iki siyasi parti, son zamanlarda sırf hükümeti devirmek adına bu denli hain bir yapılanmayla adeta ortak hareket etmiştir.

    Bu sayılan siyasi oluşumlar ülke muhalefetinin çoğunluğunu oluşturmakta, kalitesiz muhalefetleri nedeniyle de başlarda düzgün faaliyet gösteren iktidarın da hataya düşmesine, yanlış adımlar atmasına sebep olmuştur. Bu iktidar kadrolarında denetim yapmadan her önüne geleni teşkilatına katarak makam sahibi yaptığı şahısların bazı yolsuzluklarına mani olamamıştır.

    Yine de sağlık reformu yaparak insanların alamadıkları hizmetleri tam manasıyla olmasa da büyük ölçüde rayına sokmuştur, üretim ve ticaretin bel kemiği mal ve hammadde taşımacılığını rahatlatmak adına ulaşım ağlarını güçlendirmiştir. Ekonomiyi canlandırmış, zarar eden kurumları özelleştirip devlete gelir kapısı haline getirerek, girişimciliği destekleyerek, bir çok ülkeyle vizeleri kaldırıp dış ticareti geliştirerek, yerli üretimi destekleyerek ve benzeri bir çok faaliyet yürüterek devlet hazinesini katlamış ve bu sayede borçlanma gücünü artırmış, yani yatırım ve kalkınma gücünü artırmıştır. Eğitimin niceliğini artırmıştır, 2002'de %7,6 olan eğitim bütçesi payı 2015 yılında %18,5'e yükselmiştir. Çiftçi desteği, Toplu Konut planları, üretim ve ulaşım projeleri, kentsel dönüşüm ve iyileştirme projeleri gibi bir çok önemli kalkınma faaliyeti dışında temel hak ve özgürlükleri yıllarca kısıtlanan, sadece hizmetçi, hademe, amele olmasına izin verilen toplumun büyük bir kısmına hak ve özgürlüklerini iade ederek de adaleti sağlamış isminin hakkını veren Adalet ve Kalkınma Partisi yine aynı davayı taşımaktadır. Torpil ve adam kayırma gibi çoğu vatandaşın fırsatını bulduğunda utanmadan yaptığı günahlara onlar da sahip maalesef, ancak yaptığı bir çok önemli hizmet ve faaliyet insanlara güven ve umut vermeye devam ediyor.

    Yarın tüm bunları göz önüne alarak sandığa gidin. Vizyon sahibi insanlara oy verin. iktidarı indirdikten sonra ne yapacağını bilemeden boş boş laflar eden, ülkenin geleceğine ışık tutamayan salaklara oy vermeyin.
    ···
   tümünü göster