/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -4
    sıralama karışıktır.

    1) Mustafa Kemal Ataturk: Cumhuriyeti kurmustur. Bircok yenilik yapip turkiyenin laik ve sekuler butunlugunu saglamistir. Hayattaki en hakiki mursit ilimdir demis ve asagidaki listemi bilimum sekillendirmemi saglamistir efenim...

    2) Piri Reis: Kendisine ait bir dunya haritasi cizimi vardir. Tarihteki en buyuk deniz savaslarindan birini kazanmistir.

    3) Oktay Sinanoglu: Turk Einstein'i olarak adi gecer matematik , molekuler biyoloji ve biyokimya alaninda dunya ilmine bircok katkida bulunmustur.

    4) Aziz Sancar: Kimya dalinda nobel almis turkiyenin POZITIF BILIM alaninda nobel alan ilk kisisidir.

    5) Hezarfen Ahmed Çelebi: Kulaga komik yada kucumsenebilir gelsede yaptigi sey az degildir. Bugun ilim okuyanlarin kaci kanat tasarlayip ucmayi becerebilir?

    6) Mimar Sinan: Turklerin sahip oldugu en kailiteli (tarihi degeri olan) mimari yapilari hayata geciren kisi

    7) Fatih Sultan Mehmet: Istanbulun fethini gerceklestirerek dunyayi yeni bir caga sokmustur. dunya icin onemlidir zira diger cag acan olaylar atesin bulunmasi tekerlegin bulunmasi vs gibi son derece onemli ve kritik olaylardir.

    8) Miletli Thales: Miletli Thales anadolulu en onemli filozoflardan biridir. Kaynaklarda yunan olarak gecer ama hatirladigim kadariyla unlu bir sitenin tarihi etkileyen kisiler yarismasinda turk kategorisinde mustafa kemal ile birlikte yer almisti.

    9) Ali Kuşçu: Astronom ve matematikçi

    10) Mete Atatüre: Cambridge Üniversitesinde Atomsal, Mezoskopik ve Optik Fizik Grubu başkanı. Onunda son zamanlarda quantum ile ilgili basarili calismalari vardir. Hala hayattadir. Merak eden arkadaslar calismalari ile ilgili bilgiye internetten ulasabilirler...
    ···
   tümünü göster