/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +48 -3
    Panpalar çok bilinmeyenlerden seçtim sizin için uzatmadan başlıyorum:

    10) Salinui Chueok(Memories of Murder)





    Şahsen en iyi gerilim filmlerinden biri olarak gördüğüm bu filmde farklı kişiliklere sahip dedektiflerin bir olayı araştırırken sergiledikleri tepkiler inceleniyor. Gerçek bir olaydan hareketle oluşturulmuş filmde "insan prensiplerini hangi noktaya kadar koruyabilir" sorusuna yanıt aranmış.(Filmle ilgili araştırma yapacaksanız dikkatli olun zira her yerde sonuna ilişkin spoilerlar verilmiş.

    9) Lock, Stock and Two Smoking Barrels





    Ağabeyi Snatch kadar ünlü olmasa da Guy Ritchie'nin kendine özgü bu filmi her yönden Snatch'den bir adım önde. Tür olarak "Kesişen yollar" filmi denilebilecek bu film, ilginç senaryosuyla insanı her dakikasında şaşırtıyor.

    8) El Espinazo del Diablo





    Çoğu kişinin duymadığına emin olduğum bu ilginç Guillermo del Toro filmi bana göre gerilim türünün en iyilerinden. Adeta bir Hemingway romanı atmosferi taşıyan film, ilk dakikasından itibaren sizi içine çekiyor. Senaryoyu da kendisi yazan Del Toro'nun yarattığı atmosfer, kendi kült filmi Pan'ın Labirenti'ndekinden daha başarılı.

    7) Treasure of Sierra Madre





    Humphrey Bogart'ın en iyi filmi(Casablanca'yı Maltese Falcon'u boş verin). Dağa altın aramaya çıkan üç ortağın altının şehvetine kapılıp insanlıklarını nasıl yitirdiklerini anlatan filmin oyunculuğu çok kaliteli. Modern kafa ütüleyen aksiyon filmlerinden bıktıysanız, viskinizi(ya da konyağınızı) açın ve filmin keyfini çıkarın.

    6) Fearless





    Gerçekten kaliteli dövüş filmlerinin zor bulunduğu sinema dünyasındaki incilerden. Uzak doğu sporlarının hem bedensel hem zihinsel yönüne eğilen bu film, onur ve merhamet arasındaki ideal noktayı bulmaya çalışıyor.

    5) Quills





    Justine, Juliette, Sodom'un 120 günü gibi kitapların yazarı, Sadizme adını vermiş Marquis de Sade'ın esaret yıllarının eğlenceli bir dille anlatıldığı film, günahkarlığın tanımını sorguluyor. Kaliteli oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, gerçek olayları kurgu ile harmanlamış.

    4) Butch Cassidy and the Sundance Kid





    Hayatları haydutluk ile geçmiş, birisi çok iyi bir silahşör diğeri ise mastermind diyebileceğimiz niteliklere sahip iki kovboyun bu hayattan uzaklaşmaya çalışmasını anlatıyor. Özgürlüklerine düşkün bu iki arkadaş, nereye giderlerse gitsinler kendilerini takip eden bir avcı grubundan kaçmaya çalışıyor.

    3) The Fall





    Bir hastanede karşılaşan yaralı bir dublör ile küçük bir kızın arasında kurulan abi-kardeş ilişkisini anlatan filmin çoğu, dublörün(Lee Peace) anlattığı masal üzerinden ilerliyor. intihar etmek için gerekli olan ilaçları kendisine getirmesi için anlattığı masalı kullanan ruhen çökmüş dublör, bir yandan pişmanlık içinde, kızı kullanmaya devam ediyor.

    2) Little Big Man





    Barışçıl bir kızılderili kabilesi tarafından evlat edinilen Jack'in(Dustin Hoffman) gözünden yankiler ile yerlilerin savaşı, ilişkileri ve insanlarının farkları anlatılıyor. Kesinlikle mükemmel ama hak ettiği ilgiyi görememiş bir film.

    1) Kagemusha





    Feodal Japonyada shogunluk mücadelesine giren otoriter bir savaş lordunun ölümü üzerine yerine geçen dublörünün verdiği pgibolojik savaş yansıtılmış. Bana göre Akira Kurosawa'nın en iyi filmi olan Kagemusha, tarih sahnesinden de ünlü karakterler barındırıyor.
    ···
   tümünü göster