/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -1
    1. ayet : mami zeyd'in karısına göz dikmiş , allah'ı kullanarak işi meşrulaştırmaya çalışıyor.

    2. ayet: allah diyor ki " uçanı kaçanı gib sana serbest" ne de olsa peygamberimsin bir kıyak geçmek lazım elbette.
    ···
    1. 1.
      0
      çarpılacaksın bin.
      ···
      1. 1.
        0
        sen nasıl yorumluyorsun anderus?
        ···
      2. 2.
        +1
        ilk olarak kadın erkek ilişkileri ile ilgili bütün ayetleri okumalısın bence.
        1 ayette benim anladığım, kadın eğer zor durumda ise senin evlatlığının hanımı olsa bile evlenebilirsin diyor. bunu da peygamberi evlendirerek örneklendiriyor ki kimse çekinmesin.
        2 ayeti ise bilmek gereken şey peygamberlerin hayatı insanlara dini nasıl yaşayacakları ile ilgili bir örnektir. bu ayetlerde o anda vuku bulmuş olaylarla da ilgi olabilir. çünkü kuran' da da bahsedildiği gibi bir olay üzerine inmiş ayetler vardır. Burda kadın ile erkek anlaşmadan(ayrılmaları için geçerli bir sebep olmadan) ayrılıp başkası ile evlenemezler bunu yalnızca peygambere hak kıldı ki başkaları bundan ders alsınlar.
        ···
      3. 3.
        -1
        zor durumda değil ki.zeyd evliyken zeyneple, muhafazid zeynebi beğeniyor. zeyd bu sebeple ayrılmak istiyor eşinden. muhafazid de buna "Eşini bırakma ve Allah'a karşı saygılı ol!" diyor. sonra bu ayet geliyor ve allah zeydin karısından boşanıp peygamberle evlenmesini istemiş (güya).hatta ahzab 36da zeynebin bu teklifine reddetme ihtimaline karşı inmiş.
        ahzab 36
        Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.)

        bence senin dediğin gibi bile olsa evlatlığımızın karısına maddi manevi yardımda bulunarak sahip çıkabiliriz. illa evlenmemiz mi lazım?
        ···
      4. 4.
        0
        olum sen kaynağı billy shawn hocaefendiden mi buluyorsun amk? bu nasıl iftiralar böyle? az çok bilmesem olayı aklım kayardı...
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster