/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +46 -1
    zombie istila felan olmasin lan beyler
    ···
    1. 1.
      +47 -6
      üstte kalsın diye yazıyorum pampa helal et
      OKULLAR DA TATiL OLACAK MI LAN ?
      ···
      1. 1.
        +9
        giberim lan doğum günüme denk geliyor
        ···
      2. 2.
        -3
        Benimde amk
        ···
    2. 2.
      0
      gibtirin amk 6 aydır aynı haber Aralık için de demişlerdi olmadı öyle bişey
      ···
    3. 3.
      0
      Kimki güneşin önüne geçmiş en adı ağır oc
      Not : tamamdır beyler hadi gene iyisiniz dağılın
      ···
    4. 4.
      0
      işte medya'dan alıştığımız yalanlardan bir diğeri daha! Bilimsel açıdan baktığımızda insanları yanlış yönlendirmekten asla vazgeçmeyecekler... işin komik tarafı ise, bütün sözde prestijli haber kanallarının hepsinin aynı haberi yapıyor olmasıdır. Parasına bakan bu haber kanalları, patlama etkisi yaratacak bir haber buldukları zaman bu haberin ne kadar yalan, ne kadar doğru olduğu ile değil de, haberin kârına bakmasıdır. Bu haber kanalları genelde, insanların ağzından çıkan kelimeleri evirip çevirip farklı anlamlarda kullanırlar (fono) Türkiye'de bilime doğru yön vermek onların umurunda değildir.

      15 Kasım’da Dünya Kararacak Mı?

      Gün geçmiyor ki, koca koca gazetelerin ve basın kuruluşlarının, masa başlarında bir takım ergenler tarafından eğlenmek için üretilen kolpa haberleri gerçekmiş gibi yayınlamasına rastlamayalım. Malesef, yine aynı durumla karşı karşıyayız.

      Gazetelerde, Dünya’nın 15-30 Kasım tarihleri arasında karanlığa gömüleceği, bunun nedeninin de Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin gerçekleştireceği bazı astronomik olaylar olduğu yazılıp çiziliyor. Hayatında olağanüstü hiçbir şey görmemiş olan ve olağanüstü bir şey olsa da görsek diye bekleyen saf insanlar da bunun olabileceğini düşünüp panikliyor.

      Bilmeniz gereken şu:

      Evrende bildiğimiz hiçbir fenomen, Güneş’i veya bir yıldızı “belli tarihler içerisinde aniden” karartamaz, ışığını azaltamaz, söndüremez. Yıldızlar, hele ki çapı 1.4 milyon km olan Güneş çok büyük yapılardır ve parlaklığında değişim olabilmesi için onlarca jüpiter kütlesinde gazın yıldızın çevresini sarması gerekir. Bu olsa bile, parlaklık değişimi Dünya gökyüzünü “karartabilecek” kadar fazla olamaz.

      Haber metinlerinde detaylı biçimde anlatılansaçma senaryonun ise hiçbir biçimde gerçekleşme ihtimali yok. Çünkü, tümüyle masa başında bilimsel görünümlü olacak biçimde uydurulmuş saçmalıklardan ibaret. Unutmayın, yeterli kütleye sahip bir karadeliğin bile Güneş’i söndürebilmesi ancak yüzyıllar, hatta binyıllar sürecek yavaş bir süreçte gerçekleşebilir.

      Yine tekrar edelim; gazetelerde ve internette okuduğunuz bilimsel haberlere kuşkuyla yaklaşın. Hele ki “olağanüstü” bir olayın gerçekleşeceğinden bahsediyorlarsa, gülün geçin…
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster