/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6
    Kardeşim ben burada Kürt veya Türk diye kimseyi ayırmadım. Aksine Birleştirici ve bütüleştirici bir yaklaşım içerisinde bulundum. Türkiye'nin her bir yanındaki adete, geleneğe, göreneğe saygım sonsuzdur bölücü olmadığı taktirde. Türklük kavramında bir sıkıntı çekiyorsun sen. Türklük nedir biliyor musun? Benim Laz kardeşimin kemençesidir. Kürt kardeşimin davulu, zurnasıdır. Yörük kardeşimin zeybeğidir. Orta asyadaki atalarımızın kopuzudur. Benim savunduğum Türklük, Atatürk milliyetçiliğini esas alan bir anlayıştır. Bir fransalı, italyan bana sen kimsin dediğinde ben Göktürklü kürşad'ın, Fatih sultan mehmet'in, Sultan Alparslanın ve size bu ülkeyi yar etmeyen Mustafa Kemal Atatürk'ün torunuyum. Bu daha demin saydığım ve yüzlerce gelenek ve görenekleri içinde barındıran Türk oğlu Türk'üm derim. Hemde göğsümü gere gere...
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      "ata" kavramı çok önemli. ben de sen kimsin derlerse şunu derim:
      "ben insanım, **türkiyeliyim**

      çünkü atamın kim olduğu önemli değil, soy sop benim için bir övünç kaynağı olmaz velev ki dünyaya hükmetmiş biri olsa da. vatanımı koruyan, kollayan kişilere saygım ve minnetim sonsuz.. çünkü vatan namustur. ancak ünlü düşünürün şu sözüne katılıyorum:

      "dedemin kim olduğu önemli değil, önemli olan benim torunumun dedesinin kim olacağıdır"

      tarihten güç alıp, aramızdaki bağı koparmamalıyız. ancak sırtımı tarihe dayayıp bir zamanlar yaşamış insanların yaptıklarıyla kıvanç duymam.

      türk, kürt, ingiliz, fransız... vs. bunlar milliyet isimleridir.

      bu topraklarda yaşayan bir ermeniye "sen türksün" demek saçmadır. o *ermeni*dir. ama "türkiyelidir".

      bu topraklar kültürel olarak zengin topraklardır. birçok milliyete, dine, kültüre ev sahipliği yapmıştır. kim ne isse o'dur. kalkıp o'nu "bu" yapmaya çalışmak bir ayrımcılık örneğidir. senin ataların orta asya'dan, kimininki kafkasya'dan, kimininki arabistan'dan, kimininki balkanlardan geldi.

      birleştirici olmak gerekir, bu düşüncene katılıyo ve takdir ediyorum. ancak elmayı armut yapmaya gerek yok. elma elma olarak kalsın, armut da armut olarak. onlar aynı "sepet"in meyveleri. o sepeti savunmak lazım, meyve cinslerini değil.
      ···
    2. 2.
      +3 -1
      Olay ayrımcılık olsaydı Ne mutlu Türküm diyene. denilmezdi. Ne mutlu türk olana denilirdi. Analiz yaparken kelimelerin içerdiği anlamları dikkate alın. Ki Türkiye Türkleri ve Kürtler aynı kavimden gelen iki parça olduğundan böyle durumları konuşmak bile anlamsız aslında.
      ···
    3. 3.
      0
      Kardeşim bu ülkenin adı TÜRKiYE. Ülkenin resmi dili TÜRKÇE ve TÜRKiYE içinde yaşayan TC kimlik sahibi olan herkes TÜRK vatandaşıdır. Verdiğin örnekte Elma Türk'ü temsil eder. vitamini kabuğu her bir hücresi ise Türkiye içerisinde yaşayan insanları. Ben kimsenin ırkını sorgulamıyorum. Allah kimseye ırkını onlara sorarak yaratmadı. kürt kökenli veya başka etnik kökene sahip bir vatandaş başka ülkelere karşı TÜRKiYE de yaşadığı için TÜRKÜM diyecek Kendi aramızda birbirimize gelenek ve görenekleri tanıtmak, anlatmak açısından ben kürdüm lazım çerkezim demenin bir zararı yok.
      ···
    4. 4.
      0
      kardeşim. bir türk var, değil mi? bir de kürt var (misal olarak, sadece kürtlerden bahsetmiyorum) .

      türk ırkı/milleti Orta Asya'dan binlerce yıl önce göç etmiş ve bir grubu da bu ülkeye yerleşmiştir. türk kime denirden bahsediyorum. yani arap kalkıp ben türküm diyebilir mi? neden desin? neden bunu dediğin için mutlu olsun? derdi ne bunun... türkiye'de yaşayan ben "türkiyeliyim" diyecek.

      • **ben türküm, bu vatan benim(!) ve bu vatandaki herkes de türktür, ve türküm demelidir. ancak yalnız kaldıklarında kürdüm falan da diyebilirler**

      ne kadar iğrenç bir düşünce..

      ben türk değilim.. olmadım ve olmayacağım da. ancak türkiyeliyim, anadolu çocuğuyum. ve bu vatan bizim, hepimizin.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster