/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +462 -14
    geçen sene hat almak için tekirdağda bir turksel iletişim merkezine girdim. numaralara baktım sonu canım memleketimin plakası olan 59 la biten numarayı seçtim. dedim bunu alıyorum.
    sonra kız dedi:

    -yalnız o numara parayla fiyatı 50 tl
    +neden bunun ne özelliği var ki
    -sonu 59 la bittiği için özel seri
    +ne alaka ya öyle şey mi olur
    -ozaman başka numara seçin mesela 58 olabilir o parayla değil
    +böyle şey mi olur sana inanmıyorum

    diyip çıktım dışarı ama sinirden delirdim beni gibmeye çalışıyor hemen turkseli aradım dedim böyle böyle kız bana şu numarayı parayla vermeye çalışıyor 50 tl istedi özel seriymiş bu doğru mu? kadın kontrol etti hayır dedi ne özeli öyle bişey yok. ee ozaman neden benden para istedi dedim. siz tekrar gidin öyle bişey olmadığını söyleyin isteyin verirler bi yanlışlık olmuştur dedi. tamam deyip kapattım tekrar gittim bayiye. kız geldi buyrun:

    -ben şu numarayı almak istiyorum
    +tamam ücreti 50 tl
    -turkseli aradım sordum (hepsi birbirine baktı burda)
    neden ısrar ediyosunuz ki
    +bu bölgesel bi uygulama onlar bilmez
    -ya nasıl bilmez genel merkez orası
    +bu turksel trakya bölge müdürlüğünün kararı
    -tamam ozaman oranın numarasını verin arayıp sorucam
    +olmaz veremem

    tamam deyip çıktım yine turkseli aradım:
    bana az önce konuştuğum hanımefendiyi bağlar mısınız bana aramamı söylemişti dedim. bir iki ık mık edip bağladı

    -merhaba ben az önce aramıştım bana parayla numara satıyolar diye
    +evet hatırladım
    -sizin söylediğiniz gibi gittim konuştum ama beni dinlemediler bu bölgesel bir uygulama genel merkez bilmez dediler
    +(kadın çok sinirlendi) nasıl ısrarla böyle bişey yaparlar. bakın ben buraya bayi için şikayet kaydı oluşturuyorum sizi arıycaklar
    -teşekkür ederim

    ertesi gün genel merkezden çok düzgün konuşan ciddi bir kadın aradı. normal temsilcier gibi değil sanki dil kursu hocası gibi tane tane müthiş bi ses tonuyla konuşuyordu.

    -murat bey iyi günler ben xxx başınıza böyle bi olay gelmiş doğru mudur
    +evet doğrudur (bir iki soru sordu)
    -ben şimdi bayiyi arayacağım siz gidin işinizi sorunsuz halledicekler eğer problem olursa beni bu numaradan arayın
    +teşekkür ederim kusura bakmayın bi numara için bu kadar uğraştım ama mesele numara değil müşteriyi aptal yerine koymalarına kızdım anlıyor musunuz
    -siz doğru olanı yaptınız murat bey
    +iyi günler

    tekrar gittim bayiye arkadaşlarım diyodu olm seni dövecekler bak uğraşma amk :d dedim kendileri kaşındı beni mal zannettiler. girdim bayiye patron dahil hepsi orda bi ciddi bi resmi ortam varya. kız yanıma geldi sinirli ve ürkek bi sesle:

    -bizi neden şikayet ettiniz
    (beni arayan kadın bunlara iyi kaymış belli)
    +çünkü bana yalan söylediniz. yok bölgesel uygulama yok özel numara diye elli tane bahane uydurdunuz bakın yokmuş öyle bişey demekki.

    sonra patron çağırdı beni otur bakalım delikanlı dedi ağır bir ses tonuyla. siyah polat alemdar kabanlı iri bi adam. çay söyleyin dedi getirdiler çay içmeye başladık dedim noluyor amk öldürecekler mi beni nasıl bişeye bulaştım ben diyip tırsmaya başladım. adam dedi neden şikayet ettin bizi. abi dedim böyle böyle bu elemanlar yalancı gözümün içine baka baka yalan söylediler. bi memleket plakalı numara alalım dedik yaptıkları şeye bak beni neden salak yerine koydunuz ki. kızlar bana parçalıycak gibi bakıyolardı. kızım numaraları getir dedi getirdi kız 100 tane numara. adam dedi seç beğen hangisini istiyosan. ben gene aldım 59 lu numarayı. oğlum aç şu hattı dedi. çocuk pcden aktivasyonu yaptı. sonra bitti mi dedi adam çocuk kafa salladı. adam dedi murat bitti işlemin varmı başka istediğin. yok abi sağol dedim elini uzattı tokalaştık iyi günler diyip çıktım. aradan beş gün falan geçti bi baktım o dükkanın içi bomboş camda kiralık yazıyor. bu arada bayi turksel iletişim bayisiydi mavi tişörtlü elemanlar çalışıyodu kıytırık bi telefoncu değil. olay tamamen gerçektir aklıma geldi anlattım. geçen gün de bugün turkselden kadın aradı diye başlık açmıştım.
    ···
   tümünü göster