/i/Tespit

  1. 1.
    +155 -6
    Geçen yıl pttde güvenlik görevlisi olarak olarak çalışıyordum.
    55-60 yaşlarında bir amca geldi maddi durumu pek iii değildi belliydi elbiseleri falan biraz eskiydi. Buyur amca yardımcı olayım dedim evladım bişey göndereceğim kargoyla dedi. Pttlerde güvenlik görevlerinide çalıştırırlar bazen korgo formlarını, bilgilerini vs girmek için.
    Amca ne göndereceksin, kime göndereceksin derken konu açıldı.
    Üniversite okuyan oğluna telefon gönderecekmiş, telefonu emekli maaşıyla almış.
    Amca sürekli oğlundan bahsediyordu bana benim oğlum okuyor mühendis olacak diye. Amca ne bölümü okuyo oğlun dedim cebinden bir kağıt çıkardı bana göstergi bu üniversite kağıdı işte evladım diye. Kağıtta oğlunun 2 yıllık maliye kazandığı yazıyordu, okula 216 puanla girdiği yazıyordu. Bi an donup kaldım, amcanın üzerine giymeye kıyafeti yokken oğlundakinin nasıl bir vicdan olduğunu düşünüyordum. Amca bana baktı kağıdı okudunmu evladım dedi bende okudum amca bölümü çok güzelmiş dedim çünkü diyecek başka bişeyim yoktu.
    Siz siz olun okumayacaksanız babanıza, amcanıza yalan söylemeyin, adamı görseydiniz cidden içiniz acırdı. Oğlu orada ders çalışmayıp gezip tozarken, amca emekli maaşıyla oğluna yeni telefon almış, bu nasıl bir şerefsizliktir beyler.
    ···
   tümünü göster