/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +64 -7
    Kanuni sultan süleyman ülkeyi devraldığında hazineler ağzına kadar doluydu, Atatürk ülkeyi devraldığında tek sermayesi insandı.

    son 15 osmanlı padişahı(genç osman hariç) sefere savaşa katılmamışken. birinci dünya savaşında ve kurtuluş savaşında hiç başarısızlığı bulunmayan tek komutandır.

    Padişahın eteğini öpmeyen önünde eğilmeyen zindanlara atılırken, Atatürk halkın içinde büyümüş, insanlara seslenmiş, insanların derdini dinlemiş, samsuna çıkıp, sivas erzurum amasya kongrelerini yapıp, padişahların imzaladığı sevr ve mondros adlı domalma anlaşmalarına, halkın tepkisini ve mücadelesini istemiştir.

    Millet meclisi kurup, padişahın(Allahın değil, sadece bir insanın) malı ve kulu sayılan insanlara, demokrasi, seçme seçilme hakkı, vermiştir.

    sakaryaya kadar gelen ittifak devletleri tarafından desteklenen, yunanlıları, osmanlının ölü ordusuyla değil arkasındaki düzenli orduyla,, incin çetelerle değil, bir teşkilat, halk gücüyle yenmiştir.

    Türk Dil Kurumunu kurup türkçeyi düzeltmiş senin o kullandığın alfabeye geçirmiştir bizi,

    Abdülhamit gibi hareminde 40 yaşındayken 16 yaşındaki kızlarla yatmamıtır, osmanlı padişahlarının aksine hiç altın çatal veya altın tabak kullanmamıştır kimseyi kulu görmemiştir herkesin dininin allah ile arasında olduğunu savunmuştur.

    Atatürk genç bir subay kubilay ölünce( ölüş hikayesi şudur: plastik mermi kullanılmıştır, yobazlar ise allah sevgisiyle isyan edene kurşun işlemez diyip, kubilayın başını kopartıp, kazığa çakıp dolaştırmışlardır) menemenin altüst edilmesi emrini vermiş bütün isyancıları astırtmıştır(istiklal mahkemesinde yargılayarak),,,
    atatürk böyle insanlarla savaşırken, padişah milli kahraman kanun i esasiyeyi hazırlayan mithat paşayı öldürtüp cesedini başsız gömdürtmüştür. namık kemal ve ziya paşayı sürgün ettirip ülkenin geleceğiyle de oynamıştır. ( ayrıca ilk uzaya çıkma çalışması yapan insan öldürtülmüştür murat döneminde aynı şekilde o çok övündüğünüz, hazerfen ahmet çelebi ise yaptığı çalışmalar yüzünden sürgün edilip, çalışmaları engellenmiştir,,, Atatürk ise alman bilim adamlarını ülkeye davet etmiştir, çoğu üniversite kurmuştur,, Einstein ise Türkiyeye gelmekten son anda vazgeçmiştir.)

    Türk Tarih Kurumunu kurup, o padişahlara ait bütün tarihin gün yüzüne çıkarılmasına ön ayak olmuştur.

    milletin efendisini köylü olarak görüp, köylülere teşvik verip,, ülkedeki ilk fabrikaları kurmuştur, demiryolları kurmuştur,, padişah ise bütün topraklar benim diyerek insanlara mülkiyet hakkı bile tanımamıştır, istediği gibi insanları topraklardan sürmüştür, istediği kişiyi öldürtmüştür, bkz (Abdülaziz padışahlığı kaybedince bileğini keserek kendiğini öldürdü denir, ama onu öldüren kendi öz yiğenidir çünkü belgeler iki bileğinin de4 kegib olduğunu söyler ama aslında bir insan bir bileğini kestikten sonra diğer bileğini kesemez.)

    senin o değersizleştirdiğin soyadın ise padişahın dölünden değil atatürkün inkilabından gelir yoksa senin adın ahmet mehmet değil 62. mahmut , 89. kezban filan olurdu.

    medeni kanun çıkartıp senin 10. karıyı almanı engelledi ve üzülürsün biliyorum ama senin ve padişahının hayvanları bile saydığı nufus sayımda bile saymadığı, köpek sandığın kadınları, bizlerle yasa ve hukuk yönünden eşit etmeye çalıştı.

    Atatürk milletle beraber ingilizleri istanbuldan, ermenileri doğudan, yunanlıları batıdan çıkarmaya çalışırken, o sırada padişah ingilizlerin emriyle Atatürke karşı fetva yayınlattırıp atatürkü vatan haini ilan etti, yargısız idama mahkum etti.

    kardeşim ben de severim padişahları da yavuz sultan selimden sonrasından bahsedersem tek yaptıkları şey millet ekmek bulamazken mercimeği fırına vermek
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +4
      Helal olsun panpa.
      ···
      1. 1.
        -1
        Ulan muallak canakkale de ben size taarruzu emretmiyorum olmeyi emrediyorum dediginde niye kendisi atilmadi sipere hani savasiyodu amk cahili
        ···
    2. 2.
      0
      Abdülhamitle ilgili söylediklerin hariç hepsine katılıyorum.
      ···
    3. 3.
      +5
      Adamsın, adam!
      ···
    4. 4.
      +1
      Adamsın mk
      ···
    5. 5.
      +2
      Bizim insanımız bunları bilmez işte. Neymiş efendim ada kaybetmişiz musulu alamamışız cart curt.

      O günün şartlarında en mantıklı olan antlaşma Lozandı. Ama gelde bunu cahile anlat. Gelde şeyh sait ayaklanması yüzünden alamadığımız Musul u anlat. Nerdeee...

      Gavatlar kolay sanıyor 0 dan ülke kurmayı. Mağlup olarak masaya oturup Lozan gibi bir antlaşmayla çıkmayı.

      Çok savundukları padişahlarınıda gördük. Önce sevri sonra az iyileştirilmiş hali olan mondrosu imzalayan da Mustafa Kemal di zaten.
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster