/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +89 -5
    (En ufak abarti yada yalan varsa oç'um.)
    Ortaokul zamanlariydi. Bigun okul cikisi eve giderken ara sokakta kolejli liseli zengin picleri bizim okuldan bi cocugu kenara kistirmis donunu falan indirmis tokatliyip dassak geciolardi. Cocukta gozluklu tartsan 20 kilo anca gelir oyle bi cocuk ve zehir gibi bi zekasi vardi. Okulumuzu yarismalarda tek basina 1. yapiodu oyle yani. Herneyse ben direk rahat 15 kiloluk cantayi tuttugum gibi firlattim uzun boylu picin ensesine geldi ve kafasini duvara vurdu direk alni acildi oluk oluk kan akmaya basladi. Yanindaki iki ufaklik beni isaret etti basladilar 3 u beni kovalamaya bende hayatimin deparini atarak mahalleme kactim. Bi sure sonra durdular ben kurtuldum sanarken arkandan seni yarin gibicez falan dediler. O an korkudan napicagimi sasirdim amk. Aileme soyleyemezdim. Uzaktan takip ederek geri gittim ve cantami almaya. Duvarda kan vardi ve bizim dayak yiyen cocuk gitmisti. Aldim cantami kosa kosa eve gittim. Yemek-duş-odev derken girdim yataga. Ama gram uyku yok. Dedim kesin öldüm. Sakat falan birakirlar kesin.
    Neyse sabah 5-6 saatlik uykuyla gittim okula tirsa tirsa. Gectim sirama oturdum. Sira arkadasim Hasan (gercek adidir ve kürttür.) nooldu lan yuzun bembeyaz. Anlattim butun olayi oldugu gibi. Bu hic bisi demeden kalkti yerinden aldi cantasini gitti. Bende dedim heralde aklina bisi geldi onu halletmeye gitti. Herneyse o dayak yiyen cocuk gelmemisti okula. Son ders zili caldi okul kapisindan bi baktim bayirda 20 tane kolejli liseli. Hepsi 1.70-1.80 boylarinda iri yari adamlar. Benim dizlerim titremeye basladi geri donsem okulda bile doverlerdi. Etrafima baktim bian dedim yardim istiyim. Kime gittiysem zamaninda kardesim diyenler kopya verdigim odevini yaptigim karnini doyurdugum karsiliksiz para verdigim adamlar bana gibtir cektiler.O an alni bantli dunku pic parmagiyla beni isaret etti -gel ulan buraya. Die bi bagirdi ben hepten butun vucut titremeye basladi artik egdim basimi yavas yavas gidiorum boyle kendimi acidirmak icin. Bir iki metre gittim Hasan geldi elini omzuma atti -hele civciv gardaş bunlarmi seni tehtid eden pic kurusu ? + evet o. -eyi eyi aylik yemek paramiz cikti gurban. Dedi ve guldu. Ben o an ölüm korkusuyla titriyorum bu ne anlatiyo diyodumki sağima bir baktim size yemin olsun 70-80 kisi bak abartiosam zütümü gibin ellerinde balta kütük biçak hattal kalas. Tekrar önüme baktim bu zengin binler bi geri adim atmaya basladilar. Hasan sessizce kulagima - Emir ver gibelim. O an ki duyguyla +Hücuuuuuum ! Diye bagirdim arkamdan yemile Allah Allah sesleri ve hayatinizda boyle bi hissi hicbir sey yasatamaz yeminle. Bunlari cembere alip oyle bir gibtikki oyle bir gibtikki vede ceplerinde ne kadar paralari varsa vede o zamanin meshur telefonlari ilk kamerali telefonlardan 7610 6610 gibi telefonlarin hepsini topladik ve gozlerinin onunde parcaladik. Hepsi ama hepsi hungur hungur agliyo. Arkamda 5-10 kisi hepsinin eli omzumda ordan Hasan cikti + La siz civciv gardaşimizi sahipsizmi sandiniz lan tirrikler. O ani anlatamam amk. O gun kardeşligi dostlugu guvenmeyi ogrendigim gundu.
    55 lira toplamistik hepsini harcadik bir suru basket futbol ve tenis topu masa tenisi raketleri ve toplari fln o zamanlar 55 lira simdiki 550 liraya esit mk. Orjinal adidas toplari 14 liraydi ve cok rahat 5 sene kullanilirdi dikişleri açilmazdi. Kalan 10-15 lirayida dayak yiyen cocuga verdik. Ve o cocuk 2 hafta korkusundan okula gelememisti beyler. En son evine gittik ailesine durumu anlattim Hasanla.
    ···
   tümünü göster