/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +2 -1
    Kimse de dememiş ki gerçek solculuk bu değil.
    ···
    1. 1.
      0
      Gerçeğini anlat oyumu sana vereyim
      ···
    2. 2.
      +1
      Terörü legalize etmeye çalışan, cici gösteren, barış güvercini yapan kimse solcu değildir. malum ırk mensuplarının yaptığı hainlik ve faşistliktir. Türk'üm dediğinde sana faşist derler ama kendileri 24saat ben malum ırktanım der.
      ···
    3. 3.
      0
      aynen öyle
      ···
    4. 4.
      0
      Yok sen olayı kafada bitirmişsin panpa. Solcular diye bir öteki grup yaratmışsın oraya doldurmuşsun düşünmeden, okumadan hareket edip olay çıkaranı. Bir avuç bebecik öğrencinin proletarya devrimi yapacağız diye bağrışması sol olsa şimdiye muhafazakarlık bastırmış gidiyordu amk.
      Yani senin sorunun "sol" ve onun ideolojisi ile değil. Sen liberalizmi eleştirmiyorsun, sen marks ağabeyin ekonomi politiğini eleştirmiyorsun. Sen kafandaki solcu imajını eleştiriyorsun.
      Oysa pas geçtiğin bir şey var: Solcu bir insandır, sağcı da bir insandır. Bunlar hayatlarını sürdürürken bir çok davranışta bulunurlar ve bu davranışların çok çok büyük bir kısmı ortaktır. Gün gelir sandığa giderler, oy vurur eve çeker giderler. Duruma göre akşam ya da bir sonraki gün de sonuçlara bakarlar. Halk için durum budur. Aşırı gruplar hede hödö diyenler oluyor. O aşırı gruplar için pgibolojinin güzel tespitleri var. Marksizmin üzerinden kaç Neo-Marksizim geçti, kaç defa hukuksal düzenlemeler getirildi. Ne proletarya eskisi gibi ne de burjuvazi.
      Siz solculuk oynamışsınız yani ağam. işin özeti budur.
      ···
    5. 5.
      0
      ya insanı boşver düşüncelerin körlüğüne yanarım kontrolden çıkmış bir insan insan olarak kabul etmiyorum. Liberalizmi niye eleştireyim dünya bile liberal piyasada ve hala ayakta. Komünizm ölü akımdır 90 yılında Sovyet Rusya yıkıldı fikir babaları... daha ayakta tutmak manktıksız gelişsin gelişin aq siz bir fikir öncüsü olun nedir bu takıntılar
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster