/i/Devlet

http://img-cdn.ntv.com.tr...159808&meta=rectangle
  1. 1.
    +2 -1
    YERLi OTOMOBiL CADiLLAC'IN KOPYASI DEĞiLDiR
    ---
    başlığı trende taşıyıp cahilleri bilgilendirmeme yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler şukularınızı ekgib etmeyin
    ---

    1) Sayın Fikri Işık lansmanı çok hatalı bir şekilde yaptı. O aracın Cadillac BLS olduğu belirtilmeliydi. Halk bu benzerliği hatta direkt o aracın olduğunu görünce detayları bilmeyenler tarafından ağır eleştirilere maruz kalınmış oldu. Ki böylesine önemli bir lansmanın bu denli kötü yapılması asıl hata.

    2) Tepki veren kesimin ise otomobil geliştirme aşamalarını bilmiyor olması. Ama öyle bir lansmandan sonra "işte yerli araç bu olacak" şeklindeki sunum yüzünden halkın direkt olarak "başka aracı yerli diye kakalayacaklar" algısını da haliyle normal karşılamak gerekli.

    Bu iki hatanın dışında ise unutulmaması gereken bir detay var ki o da sosyal medyada oldukça dile getirildi. Bu araç "ilk seri üretim yerli araç" olabilir, ancak ilk yerli araç hepinizin bileceği üzere Devrim'dir. Bilmeyenleriniz ve sadece adını duyanlar araştırabilir ve ya Devrim Arabaları filmini izleyebilir. Eğer Eskişehir'de yaşayan ya da yakınlarda oturanlarınız varsa buyurun gelin tek kalan aracı görün. Eskişehir Tren Garı yanındaki Tülomsaş'da sergileniyor.

    Şimdi ise konumuza dönelim. Evet, o görmüş olduğunuz araç Cadillac BLS'nin ta kendisi! Ama sadece iskelet ve iç dizayn olarak o araç olduğunu, artık üretim için start verileceği zaman bu kasa ile gelmeyeceğini belirtelim. Yani aracın kalbi diyebileceğimiz motor ve diğer aksamlar üretilim bir hazır kalıpta test edildi. O kalıp da Cadillac BLS olarak seçilmiş. Yani aslında bu aracın daha motor testi kısmındayız. Sonradan bir de kasa ve diğer teknoloji geliştirmeleri yapılacak.

    Buradaki kammuflaj durumu ise bu sebeple. Aracın daha tasarım aşaması bitmiş bir üretimi olmadığı için Cadillac'ın motor ve diğer mekanik özellikleri değiştirilerek test ediliyor. Ancak Sayın Işık "daha tasarım aşamasında olduğu için ve detayları geliştirilmekte olan aracın belli olmaması için kamuflaj kullandık" gibi bir açıklaması da bu noktada ters düşüyor. Büyük ihtimalle araç tasarımlarında ilham olarak bu araç olacak ama bittiği zaman göreceğimiz yerli otomobil kesinlikle böyle bir tasarıma ve iç dizayna sahip otomobil olmayacak.

    Yani sonuç olarak yerli otomobil olarak tanıtılan o üç arabanın motorları şu anda yerli. Dışına ve iç dizaynına aldanmayın. ilerleyen zamanlarda tasarım da oluşturulunca bunu daha güzel bir şekilde göreceğiz. Bir benzinli, bir dizel ve bir de elektrikli olmak üzere 3 aracımız olacak. Ama son kez ve ıslarla tekrar etme gereği duydum; "Gösterilen araçlar Cadillac BLS'nin içindeki motor ve aksamlar değiştirilmiş hali, aracın kasası ve içi de haliyle Cadillac'tır."

    Keşke Sayın Işık detayları iyice öğrenip bize bu tarz bilgileri vererek bir sunum yapsaydı demeden geçemiyorum. Neyse, bakalım yerli aracımız seri üretime 2020'de geçerek yollarda görebilecekmiyiz. inşallah..
    ···
   tümünü göster