/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    Bu dünyadaki her şey mükemmel bir ölçüdedir. ben bu ölçünün Allah tarafından yapıldığını düşünüyorum. bu yüzden Allah vardır diyorum. Çürüt yanlışımı öğreneyim
    ···
    1. 1.
      0
      Senin gittiğin yol tümevarım. Öncelikle bu yanlıştır. Diyorsun ki şu çok güzel yapanı var, şu çok kompleks yaratanı var. Bu yanlıştır, bu ispatlamaz. Zaten sen de düşünüyorum diyorsun, bu bir kanıt değildir.
      Tümevarımın yanlışlığına bir örnek daha; misal kutuplara git orada belki 10000 ayı göreceksin ve muhtemelen "bütün ayılar beyazdır." diyeceksin ama bu yanlış.

      ikincisi evrende öyle pek de ölçü yok. Gezegenler yok oluyor, karadelikler ortaya çıkıyor, patlamalar oluyor, çarpışıyorla falan filan.

      insana gelirsek misal herkesin gözü kusursuz değil. Kötü gören var, iyi gören var. Kartal bizden daha iyi görür yarasa göremez.
      Ki tekrar söylüyorum bunlar olsa bile kanıt değildir.
      ···
    2. 2.
      0
      birincisi ilk dediğini anlamadım. karışık cümleler kurmuşsun daha basite indir.

      ikincisi bir bitki yetişmesi için dünyadaki her şey o bitki göre belirlenmiş. yaşaması için gerekli olan oksijen azot miktarları , toprağındaki mineral oranları , sana vereceği besin miktarı ve senin başka bitkilerden alacağın yiyecekler senin ağızının tadına göre ayarlanmış. bunda da mı ölçü yok.
      ···
    3. 3.
      0
      Yani birincisinde diyorum ki, ölçülü bir şeyin yaratını var sözü yanlıştır.
      Yani bir iğneye bakarsın bunu yapan var dersin,
      Bir pantolona bakarsın terzisi var dersin, ama bu dünyada ölçü var o halde biri yarattı savını doğrulamaz.

      Bitki yetişmesi için dünyada her şey ona göre belirlenmekten çok bitki dünya şartlarına uyum sağlamış. Ve belirli şartlarda yetişiyor.
      Ve zaten her bitki dünyanın her bölgesinde yetişmez, bu da şartların önemini gösteriyor.
      Ağız tadı vs bunlar çok öznel şeyler. Sırf bitki yiyen adam var, bitkiyi olabildiğince az yiyen adam var. Bazı bitkilerden aşırı nefret eden adam var, çok seven adam var. Kime göre ağız tadı?
      Ki yine söylüyorum ölçü olması tanrıyı kanıtlamaz.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster