/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3
    kuran'da yazan şu ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım. ibadetten kastın sadece namaz, oruç olduğunu düşünüyosan sen bu konuları hiç düşünme kardeş, hatta sen düşünme bile. ama ibadet denildiğinde aklına paylaşmak, tebessüm etmek, dünyaya ölmeden iyi şeyler bırakmak, ilim öğrenmek gibi veriler de geliyorsa durma devam et.

    tabi bir de şu soru var, e peki allah tüm bunları biliyor, yani kimin nasıl bir hayat yaşayıp nereye gideceğini biliyor, o zaman bizi neden yaratıyor?. bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum, çok kafa yordum ama bulamadım. cevabı da bu dünyada alacağımı düşünmüyorum. zaten allah bilmemi isteseydi kuran'da sizi ibadet için yarattım değil de şu şu sebepten ötürü yarattım derdi.
    ···
    1. 1.
      0
      kardeşim şöyle açıklıyım Allah zamanıda yarattığı için herşeyi bilir. Sen karar verirsin sen değiştirirsin hayatında bazı şeyleri. Yani Allahın bilmesi hayatını senin şekillendirdiğin gerçeğini değiştirmez. mesela iki arabanın hızını biliyosun ne yönde gittiğini biliyosun 5 dk sonra carpısacak diye hesaplarsın. işte kaderde aynen böyledir. sorduğun soruya tam bir cevap değil ama. Doğrusunu Allah bilir.
      ···
    2. 2.
      0
      Ben akla mantığa uygun herşeye inanırım.Bu yüzden müslümanım zaten. Asıl soru şu madem bizi ibadet için yarattı ; kafirlerin Allaha inanmayacağını önceden biliyordu onları neden var etti ? Bu zamana kadar kafams takılan bir şey yoktu şimdi bunu ogrenmek için çabalicam .
      ···
    3. 3.
      +1
      kavramların içini iyi doldurmak lazım, kafir dediğin insanın kalbinden geçeni bilemezsin bi kere kardeşim. ya da kuran ulaşmadı o insana, kanada'nın bilmem ne köyünde yaşıyo adam. hristiyan ve iyi bir adam. cehenneme mi gidecek bu adam? allah bilir de, allahın adaleti akla hayale sığmayacak derecede moruk.

      bir de akıl diye birşey yaratmış allah, valla başkalarını bilmiyorum da akıl çok büyük bi velinimet benim için. herşeyi değil de birçok şeyi çözüyosun inan. ve koca hayatında ulan acaba yaratıcı var mı, nasıl varım sorularını en az 1 kere sorar her insan kendine. kafasındaki doğru tanrı tanımını yapabilirse o insan inanacak zaten. ama kafasında bir tanrı oluşturuyor bu eleman, sonra da onu beğenmiyor. ya da dünyalık hırslar vs. daha tatlı geliyor.

      son olarak kafirlerin Allaha inanmayacağını önceden biliyordu onları neden var etti soruna öğretmenin de tembel hocaların kalacağını biliyor ama herkesi sınav yapıyor gibi düz mantık bir cevap vermek istemiyorum. yalnız iyi ile kötüyü ayırmanın yolu olarak da bu yolu seçmiş allah.

      sen aklınla 1-2 ufak tefek hesapla bir adalet sağlayabiliyorsan senin aklını yaratan allah kim bilir nasıl bir adalet sağlayacak? yukarıda bahsettiğim tanrı tanımının bir yolu da bu. umarın anlatabilmişimdir
      ···
    4. 4.
      0
      Güzel konuşmuşsun ama benim asıl anlatmak istediğim şu ; Amaç olarak eğer ibadet için yarattıysa , kafirler inanm8yor diyelim ki , onlar amaca aykırı yaratmasının anlamı nedir ? Ego tatmin etmeye çalışmış olamaz. Eğer bir gün bu konularda çalışmalar yapmış sağlam bir düşünür gelirse bunu öğrenmeye çalışıcam.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster