/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    konunun biraz dışında ama müslüman kardeşlerim için bir bilgi vereceğim.

    bilge kağan bir peygamberdi kur'anda zülkarneyn olarak geçen kişi bilge kağandır.
    türklere gönderilen bir peygamberdir.

    “(Ey muhafazid), sana Zülkarneyn’den soruyorlar. De ki: Size ondan bir hatıra okuyacağım.” (Kehf suresi:83. Ayet)

    “ Biz yeryüzünde onun için sağlam bir mekân ve (orada istediği gibi hareket edeceği bir ortam ve) kendisine (muhtaç olduğu) her şeyden (amacına ulaşabileciği) bir sebep (yol) verdik.” (ulaşmak istediği herşeye ulaşmanın yolunu ve aracını verdik.) (Kehf suresi: 84. Ayet)

    “O da (kendisini batı ülkelerine ulaştıracak) bir yol tuttu.” (Kehf suresi: 85. Ayet)

    “Nihayet güneşin battığı yere ulaşınca, onu, kara balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim buldu. Dedik ki: Ey Zülkarneyn, ya (onları) cezalandırırsın veya kendilerine güzel davranırsın.” (Onları güzellikle yola getirirsin. Nasıl istersen öyle yaparsın.) (Kehf suresi: 86. Ayet)

    “Zülkarneyn, kim zulm ederse, onu cezalandıracağız. Sonra o, Rabb’ine döndürülecektir. O da onu görülmemiş bir azaba uğratacaktır.” (Kehf suresi: 87. Ayet)

    “Fakat her kim iman eder ve salih (iyi ve güzel) amel (ibadet ve iyi şeyler) yaparsa ona mükâfat olarak daha güzeli vardır. (Üstelik) ona emirlerimizden kolay olanı söyleriz.” (Ona kolay işler yapmasını emrederiz, zor işlere koşmayız onu.) (Kehf suresi: 88. Ayet)

    “Sonra yine (doğuya doğru) bir yol tuttu.” (Kehf suresi: 89. Ayet)

    “Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu, kendileriyle güneşin arasına (onları koruyacak) örtü koymadığımız bir kavim üzerine doğar buldu.” (Kehf suresi: 90. Ayet)

    “işte böyle. (Zülkarneyn, yüksek bir mevkiye ve hükümranlığa sahipti.) Onun yanında ki (daha nice hükümranlık bilgisini ve) tecrübesini kuşatmıştık.” (Hepsinden haberdardık.) (Kehf suresi: 91. Ayet)

    zülkarneyn ile ilgili ayetleri araştırın okuyun ve bilge kağanın hayatını okuyun benzerliği göreceksiniz.

    ben bu konuda çok kitap okumuştum çok araştırmalarım vardır.
    ···
   tümünü göster