/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -16
    özet geç
    ···
    1. 1.
      +1
      düzeltmeler yapıldı şimdi okuyabilirsin
      ···
    2. 2.
      +6 -2
      ÜSTTE GÖRÜNSÜN DiYE YAZIYORUM. HAKKINIZI HELAL EDiN BEYLER.

      Yanlış: Eğer Rusyayla aramız bozulursa yada savaşırsak Rusya Doğal gazımızı keser bizde elektriksiz kalırız

      Şu an Türkiyenin linyit rezervi 20 milyar Ton. 2012de, 5 milyar tonluk yeni bir rezerv damarı bulundu. Etti mi 25 milyar ton linyit bu 25 milyar ton linyit görünen kaynak.

      Çıkartırlan linyit Elbistan-Afşin Soma gibi maden ocaklarının olduğu şehirlerde termik santrallerle tüm Türkiyeye eşit miktarda dağıtım yapıyor.

      Şu an ülkemizde kabaca elektrik üretiminin %29unu doğalgazdan, %25ini Hidroelektrik santrallerden ve %20sini linyitten karşılıyoruz.

      %20 olan linyitten elektrik üretimi sadece yıllık çıkarılan linyitin %55 ile sağlanıyor. Yani linyitten tam kapasiteye yakın yararlanmıyoruz ve elimizdeki linyit ve kömür yatakları Türkiyeye kabaca 300 yıl yetecek kadar var.

      Rusya istediğini yapsın doğalgazı kessin iran ona yardım etsin. Biz Azerbaycan, Türkmenistan ve Iraktan doğalgaz almaya devam ederiz.

      Bunlar zaten birer blöf beyler. Başımızdakiler Rusya'ya Akkuyu ve yıllık 40 milyar dolarlık ticaret hacmini göstererek rusyayı suriyedeki faaliyetlerinden uzaklaştırmak istiyor.

      Daha 2012 yılında Rusyayla türkiye arasında yapılan antlaşmaya göre pkk ve çeçenistanlı mücahidlere karşılıklı yardımlar yapılmayacak dendi. Pkk zaten çözülme sürecine girdi. Dağ kadrosu irana sığındı, şehir yapılanmasına her gün operasyon yapılıyor. Rusyada yaşayan 20 milyon müslüman ve 30 milyona yakın türk nüfus var.

      Beyler demem o ki akıllı politikalarla türkiye bölgede daha dinamik hale gelebilir. gibip attığımız zamanlarda olduğu gibi güçlü hale gelebiliriz. isteyen istediğini desin biz millet olarak kenetlendik mi kimse bizi tutamaz. Milli benlik ve milli şuur gerek bu millete.

      Edit : Tatar, Yakut, Karaçay ve Balkar, Azeri, Ahıska Türkü, Udmurt, Çirmişler, Kalmık, Çuvaş, Kumuk, Tuva, Nogay, Hakas, Altay, Dolgan, Avar, Dargi, Kazak, Özbek, Başkurd bunlar Rusyada yaşayan Türk topluluklarlar. işçi olarak çalışıp Rusya vatandaşı olan Kazak, Azeri ve Özbek var. Önce araştır dümbük sonra laf et.
      ···
      1. 1.
        +2
        dıbına kodumun cahili rusya nato üyesi mi burda natoyla ilgili bi tak yazmadım çakal
        ···
    3. 3.
      +4 -5
      dıbına koduğum salağı 30 milyon türk ne abartma beyinsiz bin
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster