/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +98 -16
    gibi bir olayla karşı karşıyayız zaten baba hayrınada pek savunmuyorlar.

    Haber: "Rusya,Türkiyeyi biz koruyoruz"

    http://www.milliyet.com.tr/d/t.aspx?ID=2129179

    Bunu Anlatmamın sebebi beyinleriniz öyle provokasyon haline gelmiş ki önünüzdeki tabloyu göremiyorsunuz bile.Bende kısaca sıkmadan anlatmak istedim.



    Yanlış: Eğer Rusyayla aramız bozulursa yada savaşırsak Rusya Doğal gazımızı keser bizde elektriksiz kalırız

    Doğru: Rusya Gazının en büyük pazarı Türkiyedir.Eğer gazı keserse kime satacak ? Ukraynayla kötü olduğu için gazı Avrupaya Satamıyor.Türkiyeden geçirmek isteyecektir bu projenin adı MAVi AKIMDIR.Aynı zamanda en büyük sebze,meyve pazarıda Türkiyedir.Yapacakları AKKUYU Nükleer Santralini söylemiyorum bile.








    Yanlış: Türkiye Amerikan Politikasını izliyor.NATO ne derse o olur

    Doğru: Türkiye yeri gelince Amerika ile iş Birliği yapar yeri Gelince Rusyayla bu tamamen çıkar meselesidir.Rusya Bölgesel Politika izlediği için biraz daha Askeri kanattan ilerler.Amerika yayılmacı Politika izler.Onun için savaş; hem askeri hem siyasi hemde ekonomidir.

    Örnek:Rusyanın Brent Petrolündeki Düşüşü Tamamen Ekonomik Savaş

    Örnek2: Bundan 5 ay önce kobaniye müdahale edecekti Amerika incirlik Üssünü kapatttık.Hatta bir ara Amerika Türkiye hattı gerildi.Bu tamamen çıkar meselesidir.






    Dahada uzatabilirim ama gereği Yok kısacası Türkiyenin Jeopolitik konumundan dolayı Siyaseti her gün değişebilir.Dünyanın 2 büyük gücü Amerika ve Rusyanın izlediği politikaya bağlı birşey "Yok savaş çıkacak Rusyayla ölecez bitecez bizi yerler" gibi söylemler tamamen saçmalık.
    ···
   tümünü göster