/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 126.
    +2 -1
    zaten kuran'da bile yazıldıgı üzere cocuklar ergenlik çağına gelene kadar herhangi bir dini sorumlulukları yoktur. aklı ermeye başladıgı yaştan itibaren cocuk zaten kendi yolunu çizer ki bu yol yine ailesinden ne gördüyse o olur istisnalar dışında. ayrıca tekrar söylüyorum türban kadının karsı cinste şehvet duyguları oluşturmaması icin takılan bi şeyse 5 yaşındaki çocuğa türban takmanın anlamı nedir ? 5 yaşındaki kız cocugundan tahrik mi olunucagını düşünmekte bu insanlar ?
    çocuklar tabi ki de tam kavrayamadıkları coğu şeyi büyüklerin zoruyla yapıyorlar. andımızı okumak da buna dahil edilebilir.ama andımızı okumasıyla türban takılması arasında nasıl bi bağlantı kurdun ikisi bi insanın pgibolojisini nasıl aynı yönde ya da boyutta olumlu ya da olumsuz etkiler bunu anlamak mümkün değil tabi. öğrenilmiş çaresizlik işte bu.biri inancıma ters bi şey söylediginde ben de andımıza cumhuriyete bilmemneye saydırırsam haklı cıkarım düşüncesi ama artık bunu aklı calısan kimse yemiyo çünkü taku çıktı.
    andımız dedigin olay sadece milli beraberlik duygusunu cocuklara kazandırmak adına yapılan bir sey olabilir.ki milli beraberlikten henüz zarar görmüş bi toplum yoktur sanırım. zira şu an türkiyenin durumuna baktıgımızda son 5-6 yıldır karşıt görüşlü insanların birbirini düşman ya da vatan haini olarak görmeye başlaması da bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren en büyük sorunlardan biri halinde.
    diğer yandan türban dedigin olaya bakarsak bu bi cocuk icin kavraması cok daha güc bi durum. daha cinsellik kavramı gelişmemiş cocuklara karsı cinsten korunması gerektigini, hayatı boyunca karsı cinsten uzak kalması gerektigini anlatmaya calısıyosun ve sonra hic bi kötü niyetin olmadıgı halde otobüste seni yanına oturtmayan kadınlar ve aynı kadınlar gibi hayatı boyunca yaşaması gereken hiç bi şeyi yaşayamadığından eli donunda gezen abaza erkekler türüyo.
    ···
   tümünü göster