/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -3
    evet beyler (varsa bayanlar) anime listemdeki hoşuma giden bir iki animeyi sizlere önermek istedim elbette ki en sağlam animeler başlığındaki gibi "OLM BU ANiMELERi iZLEMEYEN OTAKÜRT DEĞiLDiR" demeyeceğim. işte geliyor.

    not: "neden gintama, cowboy bebop gibi animeleri eklemedin lan?" diye soracak olursanız o animeleri en mükemmel en rahat zamanlarıma bırakıp tadını çıkartarak izlemek istediğimden daha izlemedim.


    one piece



    üzerine çok fazla bir şey demeye gerek var mı bilmiyorum. çıktığı ilk günden beri bırakın japonyayı bütün dünyayı kasıp kavuran bir animeydi kendisi. hatta bir ara türkiyede de yayınlanmaya çalışılmıştı. liseliler bilmez.




    arakawa under the bridge



    hayatında kimseye borçlu kalmama ilkesi ile yaşayan, istediği herşeyi elde etmiş ancak hayatının her alanında ciddi olmaya çalışan kou ichinomiya'nın şans eseri kendini venüslü zanneden bir kız tarafından arakawa nehrinde boğulurken kurtarılması ve ona olan borcunu ödemek için köprü altında tinercilerden daha beter tuhaf garip gurup adamlarlar ile beraber yaşamaya çalışmasını anlatan bir absürd komedi.




    space dandy



    otostopçunun galaksi rehberi ile animeyi birleştir üstüne biraz cowboy bebop sosu ekle, eline geçen şey space dandy oluyor. ne kadar rastgele bir anime olursa olsun o kadar izleyiciyi kendine bağlamayı başarıyor. bir şans verin.




    nichojou



    beyler bu anime hakkında ne desem az. liseli üç kız, bir liseli android, konuşan siyah bir kedi ve takriben sekiz yaşındaki bir profesörün günlük hayatını skeçler ile anlatan bir anime. eğer her animede mantık arayan bir insansanız (ki o zaman animeleri çoktan bırakmış olmanız lazımdı) bu animeye göz ucu ile dahi bakmayın. zira her türlü alakasız ve absürd.




    gangsta.



    bu sezonun en iyi animelerinden biriydi. gırtlağına kadar suça batmış olan ergastulum şehrindeki iki benriya olan nick ve worrick'in maceralarını anlatıyor. bu animeyi diğerlerinden ayıran en önemli olay anlatım tarzının biraz daha batılı tarafa kayması bence. ayrıca ergastulum gibi bir şehri de merak etmeden edemiyorsunuz.




    furikuri - FLCL - fooly cooly



    2000 yapımı bir anime olmasına rağmen epikliğine ulaşabilen başka bir yapım olmadı sanırım. animenin kendisini anlamaya çalışırken bile beyninizi yakıyorsunuz. çünkü krdş gainax bu ne beklion.




    fractale



    eğer teknolojiye bu kadar bağlı kalmaya devam ederse insan oğlunun başına neler geleceğini anlatan bir anime. benim favorimdir. adamın birisi incelemesini yazmış o yüzden uzun uzun anlatmayayım. aha link: https://gezginportakal.wo....com/2014/04/25/fractale/




    gin no saji (silver spoon)



    sırf daha rahat etme düşüncesi ile mezun olduğu okulun en başarılı öğrencisi olmasına rağmen bir tarım meslek lisesi'ne (evet aynen böyle geçiyor) kaydolan hachiken yuugo'nun bu okuldaki maceraları. mangakası fullmetal alchemist'in yaratıcısı olan hiroomu arakawa. bu yüzden bile bir şansı hakediyor bence.




    hunter x hunter



    çocukken onu yalnız bırakan babasının peşinden giderek avcı olmaya çalışan gon'un bu yoldaki maceralarını anlatan bir anime. beyler, one piece'i bile gibip atabilecek derecede bir animedir bu öyle saçma sapan bakmayın. birbirinden orjinal karakterler, pgibolojik olaylar ve akıl oyunları. hiç bir bölümünün boş geçtiğini görmedim ben şahsen.




    kaiba



    normalde kendime saklayıp kimseye anlatmadığım animeyi burada sergiliyorum. insanlarının kişiliklerinin çiplere aktarıldığı ve bedenlerin sadece araç olduğu bir dünyada geçiyor bu anime. konuyu anlamaya çalışmayın. kaç kere izledim ben bile anlamadım. yalnız fena kafa gibiyor orası ayrı konu.




    monster musume iru no nichijou



    değişim programı ile çok uzak yerlerden bir yerden getirilen tuhaf tuhaf yarı hayvan yarı insan varlıklar ile aynı evde yaşamaya çalışan bir adamın "dramı". anime sağlam bir ecchi olup eğer eliniz gibilmekten nasırlaşmamışsa bu animeyi izlemeseniz de olur.




    soul eater



    kishin denilen yaratıkları toplamaya çalışan shibusen öğrencilerinin maceralarını anlatan bir anime. çizim tarzı ile diğer shounenlerden çok ayrı bir yeri vardır.




    steins;gate



    bu anime hakkında bir şey demeyeceğim. sadece oturun ve izleyin.




    tengen toppa gurran lagann



    gezegen dünya, yıl bilmem kaç. dünya artık çölleşmiş ve insanlar yer altında yaşamaya zorlanmış. jeeha köyünü genişleten delgici ekipte çalışan küçük simon ile hayatı boyunca yeryüzünü görmek isteyen kamina'nın (ki anime tarihinin en sağlam karakteri budur) yeryüzüne çıkma ve insanları orada yaşatma hayalini anlatan bir anime




    working!!



    birbirinden tuhaf karakterlere sahip wagnaria adlı bir aile restoranında çalışan bir kaç dingilin günlük hayat hikayesi




    natsume yuujinchou



    babannesinden kalma youkaileri (bizde heyhula, gulyabani filan diye de geçer) görebilme yeteneğine sahip natsume'nin, yine babannesinin geçmişte yendiği youkailerin isimlerini yazdığı dost kitabından o defterde kalan youkailerin isimlerini vermeye çalışırken yaşadığı maceralar. dört sezondur ama su gibi izlenir. sakinleştirici bir etkisi vardır mushishi ile beraber.




    great teacher onizuka



    "keşke benim de öğretmenim bu olsa" diyebileceğiniz onizuka eikichi'nin stajyer öğretmen olarak bir okulun en belalı sınıfına verilmesi ve onizuka'nın bu sınıfı adam etme hikayesi. oldukça eski olsa bile hâlâ oturup izlenilebilir.




    one-punch man



    ekmek yoksa tek yiyin




    yenilerini de ekliyorum zamanla azıcık sabır. sizleri seviyorum.
    ···
   tümünü göster