/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    “Cenneti istemem; Allahı görmek isterim.” demek caiz değildir. Çünkü Allahü teâlâ, cenneti cenneti beğenmekte ve onu övmektedir. Övülen, beğenilen cenneti, istememek, Allahü teâlânın beğendiğini beğenmemek, isteyin dediği şeyi istememek olur.
    imam-ı Rabbanî hazretleri buyuruyor ki:
    Allahü teâlâyı istemek ve sevmek, ahireti istemek ve sevmektir. Çünkü Allahü teâlâya kavuşmak, ahirette vaad edilmiştir ve Allahü teâlânın kulundan rızası, ahirette belli olacaktır. Hak teâlâ, ahireti sever. Beğenilenden yüz çevirmek, Allahü teâlânın davet etmesine ve beğenmesine karşı gelmektir. Yunus suresinin 25. ayetinde (Allahü teâlâ, Dar-üs-selama [cennete] çağırıyor) buyurmaktadır. Allahü teâlâ, ahirete çağırmaktadır. Ahiretten yüz çevirmek, Hak teâlâya karşı gelmek olur.
    Yunus Emre diyor ki:
    Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle, birkaç huri
    isteyene ver onları, bana seni gerek seni.

    Kısacası Cennet'i istemek Allah'ı istemektir kardeşim.
    ···
    1. 1.
      0
      panpa demek istediğim şeyi anlatamazsın ben senin yazdığın şeyi kast etmiyorum benim dediğim tipler ibadeti hissederek yapmayıp sadece oo cennette huriler şaraplar bizi bekliyor diye yapan tipler ki bu tipler oldukça çoğunlukta yoksa tabiki de hepimiz cenneti istiyoruz ama bu allah sevgimizin önüne geçmemeli
      ···
      1. 1.
        +1
        Şimdi daha açıklayıcı oldu anlatmak istediğin panpa o konuda çok haklısın
        ···
   tümünü göster