/i/Tespit

  1. 126.
    +4 -1
    (bkz: bakir olmayan bir erkekle evlenen kadın)

    kadın, evleneceği erkeğin bakir olmadığını öğrense bile kadın erkeği bakir olmadığı için reddedemez değil mi? çünkü o kadın. o bir zavallı.

    şimdi bu kızlık zarı nedir?

    kızlık zarı, sadece kızı küçük yaşlarda rahmin enfeksiyon kapmasından korur. kızlık zarının tek görevi budur. kim girmiş kim çıkmış diye gişe memurluğu yapmaz.

    sizin namusunuzu gibeyim ben. sizin o dinle, aşiret töreleriyle harmanlanmış ahlak anlayışınızı gibeyim ben. halbuki ahlak namus falan evrensel değil, öznel şeylerdir. mesela en iğrenç suçlardan birisi olan tecavüzde kimi ne olursa olsun tecavüzcüyü suçlarken kimi şerefsiz de kadının giyimi, davranışları vb. şeylerden dolayı kadını suçlayabiliyor. düşünün, tecavüzde bile hemfikir olunamıyor. yani ahlak ve namus tamamen özneldir. kimsenin gibine, orasına burasına ya da bir kitaba göre belirlenemez.

    bir kadınla bakire değil diye evlenmeyeceksen zaten sevmemişsindir ki anasını satayım.

    siz geneleve gittim diye hava atınca sırtınızı sıvazlıyorlar ama kız sevdiği, arzuladığı bir erkekle sevişince huur oluyor.

    yine söylüyorum, sizin namusunuzu gibeyim ben. sizin o dinle, aşiret töreleriyle harmanlanmış ahlak anlayışınızı gibeyim ben.

    sevmişsen istemişsen ve sonrasında o kızın bakire olmadığını öğrendiysen bunu kabulleneceksin. kabullenmeyip direkt reddedersen zaten sen sevmemişsin de istememişsin de.

    ha bir de, bakire olmayan bir kadınla evlenen erkeğe gavat, izmirli, laik godoş falan demişsiniz. var böyle bir tanıdığım benim de.

    (bkz: hz muhafazid)
    ···
   tümünü göster