/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    0
    Öncelikle başlıktaki uyuma dikkatinizi çekiyorum. Saat şu an gece 03:00 ve ben Amerika San Antonio'da şehir merkezinde, Soap Work apartmanlarının ikinci kısmında, çamaşırhanenin önünde bir kaldırımda oturuyorum. Telefonumdan giriyorum bu "entry"
    Mi.
    Çok aşırı derecede fakir büyüdüm ve ne zaman ki liseye geldim iyi para kazanmaya ve babama pazarcılık işini öğretmeye başladım bizim durumumuz düzeldi. Ama fakirlik ruhuna işlediyse bırakmaz kardeşim yakanı. Beyazıt Öztürk'ün duş hikayesi gibidir gerçekten.

    Başlık tutarsa daha da anlatacağım ama bu gece başımdan geçen olay için açtım bu başlığı.

    2 Ay oldu geleli buraya. ilk iki hafta çalıştığım yer bana otelden konaklama verdi sonra kendim iş yerinden tanıştığım Hindistanlıların evine taşındım. Abi pek mutlu olamadım çünkü temizlik ve aldığınız yiyeceklerin kullanımı konusunda sıkıntı oluyor. iş yerinde ve dışarıda hep şişe su içiyorum ama eve alamıyorum çünkü ben içmeden bitecek. Abi bir buçuk ayım böyle geçti mecburen. Hergün eve gelirken iş yerinden bir şişe su ile geldim. Ulan bitince de deliriyorum çesmeden içince.

    Abi dip not: küçük iken ablam mide kanaması geçirdi ve doktor sudan dedi. Yemin ediyorum yiyecek ekmek yokken suyu kaynatıp içtik yıllarca. Ne zaman şaşal su çıktı ona başladık. Su için bu kadar hassas olan ben ABD'de yaşayan bilir bunlar da su bizim yarımlık petlerde 24 lü satılıyor. Su kullanma pek yok burda içmek için. Sabah akşam alkol...

    Abicim bugün yeni evime taşındım eşyalar falan derken gece iki oldu yine su yok. Dedim gideceğim 7 eleven'a alacağım. Tek açık market o bu saatte ve 1.4 km falan mesafe abi üşenmedim gittim. 24 lü su alacağım. ABD'de tüketim çılgınlığı olduğu için sigarada bile iki tane alırsanız ikincisi %10 civarında ucuz oluyor. Abi bir paket 5 $ iki alırsan 9 $. Yahu fakirlik ve suya olan hasret ile birleşince gaza gelip iki tane aldım. Dedim taşıyacağım. Alırken herkes bana bakıyor.

    Kasiyere dedim ki
    Do you have big bag?
    -For this, lol, no
    Sinir oldum küçük olanlardan ver dedim bir tane verdi. Ya sabır diyip kucakladım paketleri. Abi daha bir blok olmadı kollarım koptu. Dedim yapacağım. Neyse yolun sonuna geliyorum dermanım kalmadı, cöktüm yere dedim biraz dinleneyim. Abi burfa 'homeless' çok. Geldi bir tanesi banacan tavırla bu adamın yardıma ihtiyacı var dedi gülerek aldı elimden birisini ne kadar yok-mok desem de olmadı. Ulan dedim adam iyi bir. Giyimi de düzgün galiba 'homeless' değil. Abi tamam geldik diyorum yok illa evine kadar bırakacağım diyor. Aha dedim sıçtık. Eve kadar geldik. Yolda bir tane sigara verdim. Evin kapısında bir de su verdim. Adam gitmiyor. Bana biralar nerde diyor. Abi dedim içmiyorum ben Müslümanım. Para soruyor bana 20 $ dörtlü paket bira alacak. Dedim param yok kartım var. Kimliğimi sana vereyim ben gidip alıp gelirim deyince oha dedim artık. Dedim para çekmem lazım ben gelirim senle evim o tarafta dedi. Kurtuluş yok anladım ben. Abi indik aşağı adam cüzdanımdan 5 $ verdim al bunu ben öğrenciyim dedim adam hala bu parayla bira alamam diyor. Artık o kadar isyan ettim ki Türkçe abi nolur git dedim adama. Adam aldı parayı sonunda gitti.

    Ulan 2400 $ ve fazlası maaş alıyorum Allah'ıma bin şükür. Bir doların hesabını neden yapıyorsun arkadaş sen geri zekalı mısın? Al bir paket paşa paşa git evine demi? Ama işte hala fakir hissediyor ve ince hesap yapıyorsun. Bu pintilik değil fakirlik canım kardeşim.

    Çünku 1 $ için: bir sigara, bir şişe su ve 5 $ verdim adama. Hem de eve neredeyse varmıştım. Ulan arkadaş. ..

    Özet:Ben bu yazıyı hiç üşenmedim telefondan yarım saatte yazdım. Oku lütfen canım benim. ..
    ···
   tümünü göster