/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +4 -1
    Döngü... Siz bir enerjisiniz ve yok olmayacaksınız. Farklı formlarda varlığınızı sürdüreceksiniz. Tabi aklınız hemen eşkiya isimli filmin "seni toprağa gömecekler. toprağın özüne ineceksin. sonra orada bir çiçek açacak. Üzerine bir arı konacak. Belki o arı ben olacağım." repliğine gitmesin. Öyle değil. Hiç bir varlık geriye doğru evrimleşmez. Bunlar temel bunları yazdık.

    Gelelim klagib hikayeye. Tanrı beni neden yok edemedi? Çünkü yok edemez. Sebebiyse en temel fizik kuralıdır; varolan enerji yok olmaz, sadece form değiştirir. Bunu da yazdık kenara. Şimdi sonuca gelelim;

    insanlar mistik oluşumlar, spiritüel localar kurdular ve aydınlanmaya çalıştılar. Başaranlar oldu. Fakat birçokları dünya denen yanılsama içerisinde para, aşk, ciks, lüks merakı, ideoloji, dinler, ırklar v.b. bir çok perdenin arkasını asla göremedi. Bunlar çok kalın perdelerdir. Aydınlanan insanlar döngülerini kontrol altına alırlar ve tanrı onlara tesir edemez. Ölürler ama nerede ve nasıl doğacaklarını bilirler. Her şey kontrol altındadır ve belli bir yaştan sonra gerçekleştirilen ritüellerle yaşanmışlıklarını hatırlarlar. Onlar karanlıklarını aydınlatırlar. Siz de aydınlatabilirsiniz.

    Gelelim tanrı nasıl varoldu sorusunun cevabına. Evren mini atomik bir yapıdır. Keşfettiğimiz evren, varolan evrenin çok ufak bir parçasıdır. Farklı dünyalar ve farklı galaksiler olduğu zaten kabul edilen bir gerçek fakat bunların sayıları tahmin edildiğinden çok daha fazla. içinde bulunduğumuz evrenin tek büyük tanrısı bu atomik yapının sahibidir ama bunun gibi bir çok yapı var. Bizimle alakası olmayan ve bu formla asla ulaşamayacağımız evrenler. Onların da her biri tek büyük tanrıları tarafından yönetilir. Eminim her birinin de benim gibi bir şeytanı vardır. Asıl garip olansa şu; bilinmeyen bir güç var. Tanrının ötesinde. Bütün enerji ona ait. Yalın bir dille özetleyecek olursam bu evrenin sahibi, tapılan, her şeye kadir gördüğünüz tek tanrı bir dere beyi. Bu evren onun ama bir kral var. O hepsinin sahibi ve evrende onun hakkında bir şeyler bilen hiç bir varlık yok. Tanrı da dahil. Sadece varlığı biliniyor ve bu döngüyü onun başlattığı.

    Materyalist arkadaşlar içinde şöyle ilginç bir anektodum var; bir toz ve bir gaz bulutu çarpışır ve güneş sistemi oluşur. Üçüncü gezegen dünya yaşama en elverişli yerdir ve dünyada yaşam oluşur. Bunlar gerçektir, bilim ilahi dinlerden daha kesindir. Tanrı da teknolojik bir yapıya sahiptir. Bunu anlatması uzun sürer ve çok karışık. Fakat öncesi? Hiç bir şeyden geliyor olmak için fazla sebep var. Dinlere inanmamak çok doğal ve mantıklı bir sebep çünkü onlar miyadını doldurdu ve yok oluyorlar. Sistem yeni bir düzen kuruyor. insanlar dine ihtiyaç duyuyor ve her varlık din olmadan yaşayabilecek düzeyde değil. Şuan insanlar cehennem korkusuna sahip olmasaydı oluşacak kaosun önüne hiç kimse geçemezdi. Fakat bu demek değil ki cehennem var... Sadece insanları zihnen olgun değildi ve ödül - ceza sistemiyle eğitilmeye ihtiyacı vardı. Deistler, agnostikler ve şüpheciler doğru yerde fakat daha fazlası var. Dinlerle beyninizi bulandırmayın ve ateizmle kendinizi tembelleştirmeyin. Yoktur deyip geçmek ve bir dine körlemesine tapmak arasında fark yok. Hayat çok kısa ve siz biriktiriyorsunuz. Siz elinizdeki kazmayla bilinmezlik kayasına vurdukça elbet o kaya parçalanacak ve siz aydınlanacaksınız.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Beni biliyorsun zaten. Peki Mevlana, Yunus Emre gibi ermiş kişiler neden dine inanıyorlar dı ?
      ···
    2. 2.
      0
      "Ete kemiğe büründüm, yunus gibi göründüm." sözü yunus emre'ye ait bir sözdür. Altını eşeler ve yunus emre'nin diğer sözlerini de incelersen açık bir şekilde reenkarnasyon vurgusunu farkedersin.

      Mevlana konusuna gelecek olursak; Semazen duruşunu http://www.ustaellerden.c...zimleri-Siyah-Beyaz-2.jpg

      Baphomet: http://www.paranormals.ne...oads/2015/07/Baphomet.png

      Matrix 1'de, matrix progrdıbını Neo'ya anlatan morpheus'un duruşu http://illuminatisymbols....amp;w=670&h=&zc=1

      Onlar dine inanıyorlardı fakat herkesten farklı inanıyorlardı. Onlar zamanının ötesinde insanlardı. bu zamanda bile bir çok insanın erişemediği bilgeliğe erişmişlerdi. Sen zaten bunların hepsini öğreneceksin.
      ···
   tümünü göster