/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    Bir çok sebebi var her şeyden önce tarih boyunca din kullanılarak kitleler uyuşturuldu. Bunun en net örneklerini ülkemizde işçi katliamlarından sonra görüyoruz. 301 işçi ölüyor ve biri çıkıp fıtrat diyor kader diyor. Bu mantık dinden soğutuyor. Bunun dışında egemenlerin savaşı için halklar çoğunlukla din ile kandırıldı. Ölen halk oldu ekmeğini yiyen egemenler. Buna da haçlı seferleri en güzel örneklerdendir.

    Bunun dışında dinlerin çoğu din için savaşı emreder, bu da barışın önündeki en büyük engeldir.

    Haaa bütün bunların dışında dünyada bunca kötülük varken neden tanrı bir şey yapmıyor diyen ateist solcular da çok sayıda var.

    Tabii bir dönem din adına komünizmle mücadele eden amerika yalakalarının da varlığını unutmamalıyız bunlar özellikle yeni nesil solcuları dinden soğuttu.
    ···
    1. 1.
      -2
      Tipik solcu zekasi
      "Bunun dışında dinlerin çoğu din için savaşı emreder, bu da barışın önündeki en büyük engeldir."

      Birileri bu solculara hayatin cicek bocekten ibaret olmadigini anlatmasi lazim...

      benim bi ateist hdpli arkadas var;
      " gelecekte irk diye bir sey olmayacak ulkeler tum sinirlari kaldiracak"
      Diyor amk sunun zeka seviyesine bakar misin?tum dunyada kutuplasmanin arttigi vakitlerdeyiz su salagin dedigine bak...

      Baska bir ateist ise "Allah bisi madem en mukemmel sekilde yaratti neden sunnet oluyorus hadi acikla musluman!"demisti. bunlarda zeka kirintisi yok sadece populizm ve anarsizm yolunda gidiyorlar bu gerizekalilar.

      Bi gun bakiyor, ateistler toplumda dislaniyor aninda ateist olur. bazen kafasi eser ermeni soykirimi hakkinda populist populist konusur amk zeka yok bunlarda
      ···
      1. 1.
        0
        Zeka yok bunlarda derken ne kadar aptal olabileceğini göstermişsin tebrik ediyorum seni.

        Biz çiçek böcekten ibaret olmasını istiyoruz işte kardeşim. Saçma sapan savaşlar bir son bulsun istiyoruz, o hdp'li arkadaşının istediği ırkların yok olduğu dünyayı kurmak istiyoruz. Haa iki marks okumuş olsan bunun ne demek olduğunu hangi koşullarda gerçekleşeceğini bilirdin ama senden çok şey beklememek gerek. Hayır dünyada kutuplaşma bu haldeyken ve bunun yanlış olduğunu görecek durumdaysan buna karşı çıkmak ve barış için birlik için uğramaman zaten senin kalpsiz bir şerefsiz olduğunu gösterir.

        Diğer arkadaşın ise oldukça mantıklı bir soru soruyor ki sünnet işlemine karşı kimi müslümanlar da aynı şeyi sorar. Kur'an ekgibsiz bir şekilde yaratıldın diyor sana sen neden sünnet olmayı dini bir görev biliyorsun ki? Kutsal kitabında zaten yazmıyor, peygambere dair ise bir çok yanlış bilgimiz var. Bunu neden sorgulamadan kabul ediyorsun? Çünkü senin olayın bu sana verileni sorgulamadan kabul etmek. Ne olduğu fark etmez, eğer sen bu kafayla hindistanda doğsaydın şuan bana ineğin nende kutsal olduğunu anlatmaya çalışıyor olurdun. Sana ailen, çevren, toplum ne söylüyorsa direkt doğru kabul ediyorsun ve seni batıran da bu.
        ···
   tümünü göster