/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
  1. 126.
    0
    Abi selamun aleykum, öncelikle seni tebrik etmek istiyorum senin gibi adamlara her yerde ihtiyaç var.
    Bu yil 12.sinifim malum zurnanin zirt dedigi yerdeyiz. Ilkokulda cok kitap okurdum bunun meyvelerini yeni yeni aliyorum, Turkcem baya iyi geliyor sinavlarda. Bu yaz YGS kimyayi bitirdim, fiziği de buyuk olcude bitirdim. Fakat fizikte malesef hic iyi değilim. MF öğrencisiyim, matematikte belli basli konulari bitirdim. Benim problemim geometride abi. Bu konuda gorus-onerilerini almak istiyorum. Ha bir de benim motivasyonum çabuk bozulabiliyor. Motive girdiğim sinavlari hep cok daha iyi yapiyorum. Ama motivasyonumu hep yüksek tutamiyorum. Motivasyonumu nasil hep zirvede tutabilirim? Cevap icin simdiden tesekkur ettim.
    ···
    1. 1.
      0
      geometri için önce kendine basit düzeyli bi kitap bul. soru çözme taktikleriyle ilgilen. mesela 1 gün boyunca sırf geometriyle ilgilen kafan yansın o gün ama sadece 4-5 soru çözmüş ol. dik indirme çevreye çember çizme açı kenar ilişkisi cos teo vesaire derken soru çözebilme taktikleri öyle bir oturur ki kafanda her gördüğün soruda kısa sürede ne yapacağını anlamış olursun.

      motivasyon meselesinde de motivasyonunu bozan şeylerden uzak duracaksın kardeşim. bazı herifler çok mu konuşuyor. kaale alma geç. bi de sevdiğin işlerle ilgilen illa ki yaparken eğlendiğin şeyler vardır. pozitif olmaya bak. kazanamayacağını düşünme hiç aklına bunu getirenlere de saane dıbınakoduğumun diyerek nazikçe uyarabilirsin
      ···
   tümünü göster