/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -1
    1-) söylesenize neden tek bir semavi din yok yanida 3 tane farklı din ve kitap var. neden allah tek ve kapsamlı bir din değilde önden basit semavi dinler göndermişte sonra 'genişşş kapsamlı' islam gönderilmiş. yani neden seçmek zorunda kalıyoruz ve doğdumuz coğrafyaya göre ibadet ediyoruz.

    2-) allah evreni yaratmadan önce nerde napıyordu. yani tamam melekler falan var ama onlar ozamanlar ne işe yarıyordu ?

    3-) neden müslmanlar hep acı çekiyor. tam mantıklı bir cvp. bana eften püften çünkü sınanıyoruz zaa xd demeyin aq. bir yerde deprem olsa bak onlar gavur o yüzden olur diyolar mekkede 750 kişi ölüyor (ki hadislerde kutsal toprakların korunduğu ve güvenilir yer olduğu geçer) ayrıca her sene yüzlerce hacı ölüyor

    4-) ay ikiye bölündü zart zurt deniyor ama tek bir gerçek kaynak yok. sadece ahaber gibi taktan kanalların haberleri var. tek bir bilimsel makale yok.

    5-) kavurmayı severim ama allah koyun kesin yerine fidan dikin deseydi her yer orman olmazmıydı. hem dahada ucuz insanlar 10-15 tane dikerdi belki. zaten her türlü kavurma yiyoruz ayrıca kaç kişi kurbanı kesip hakkıyla paylaştıryo. biz yapmadık mesela aq

    6-) burak isimli bir bineğe gerçekten inananız varmı. yani şuna bakın
    http://app.nedir.com/content_imgs/burak_b337.jpg
    gerçekten yunan mitolojilerindeki hayvanlara benzemiyormu. yunan mit tanrılarına inanmayıp ama buna nasıl inanıyorsunuz.

    ben buraya bir ton soru yazarım ama şimdilik bunları cvplıycak dini bütün banada yardım etcek bir mümin kardeşimi arıyorum.
    ···
   tümünü göster