/i/Tespit

  1. 126.
    0
    Kardeşim neden gerginlik yaratıyorsun ? Sevmiyorsan sevmiyorum de kapa konuyu
    Ya ben bizzat yaşadım avrupalı insanların yanında benim tanıdığım bütün avrupalılar alkolik ve gavat oluyor ama denek olmuyor ki bütün avrupalılar gavat alkolik her kesimim kendine göre sapkınlıkları ve kötü huylu insanları var.
    ···
    1. 1.
      0
      gerginlik yaratan burada bana cevap verenler. şu tavrınıza da anlam veremiyorum. eleştiriye açık değilsiniz. bir eleştiri geliyorsa buna medeni şekilde cevabınızı verirsiniz. onun yerine küfrediyorsunuz, tehdit ediyorsunuz, engellemeye çalışıyosunuz. sonra da hoşgörülü olduğunuzu iddia ediyorsunuz.
      ayrıca ben genelleme yapmıyorum, genelleme yapanlardan da hoşlanmam aslında. aksine gelenekten bahsediyorum burada. türk hava kurumu'nda dahi gördüğüm kesim şeklinden bahsediyorum. kan akıtmak bu ibadetin temelinde mevcut zaten, tarihi tamamen bunun üzerine kurulu değil mi? öte yandan kurban verme ibadetinin kendisinin zaten çoğu inanışta yer aldığını fakat artık çağdaş uygarlığa uymadığı gerekçesiyle kalktığını, islam'daysa devam ettiğini söylüyorum. sen buna cevap verirsin, "evet devam ediyor çünkü şöyle şöyle şöyle... " diye. karşılıklı oturur medeni insanlar gibi tartışırız bu konuyu. ancak bunun yerine kendi kendinize "dinimizle ilgili konuşamazsın, onu eleştiremezsin!!!" diyorsunuz. e sonra da dini yanlış yorumlayan tipler ortaya çıkınca da yanlış islam bu diyorsunuz. e arkadaşım oturup tartışmıyosunuz ki doğru islam'ı çıkarıp gösteresiniz. tartışma adabından uzaksınız. çoğul konuşuyorum bilerek, çünkü bunları gerginlik yaratmak amacıyla yazdığımı düşünmüşsün, dolayısıyla diğerleriyle aynı fikirdesin demektir. insanlar konuşarak anlaşır, tartışır, tartışarak doğruya ulaşır ve ilerler. insan olduğumuzu unutmayalım, benim derdim bu.
      ···
      1. 1.
        0
        Doğru diyorsun bro inci sözlük burası medeni bir şekilde konuşamazsın ama bayram havası var tabi millet sinirleniyor basıyor küfrü
        ···
      2. 2.
        0
        inciyle alakası yok bunun, sokakta da aynı şekilde tepki görürdüm
        ···
   tümünü göster