/i/Soruları Alayım

  1. 1.
    +3 -1
    Bunun suçlusu erdoğan öncesi hükümetlerin " hep batı hep batı " zihniyetçi olmasından kaynaklanıyor bu. GSMH , Erdoğan döneminde rekor kırdı. Ülkenin gelişmesine paralel olarak işleyen dış borç erdoğan döneminde tavan yaptı. 50 yıldır bizleri bir sülük gibi emen IMF'ye olan borç erdoğan döneminde kapandı. 3. dünya ülkelerinin ekonomik modeli olan devletçilik tarzı ekonomi erdoğan döneminde rafa kalktı. Ve halen sen RTE için " sıradan bir hükümet işte. Onun yaptığını bütün hükümetler yapar " diyorsun. Afedersin ama kafanı gibeyim senin.
    Üstelik bir ülkenin gelişmişlik seviyesi o ülkeye ait markaların olması ile ölçülemez. Örneğin hindistan'ı baz alalım. Adamlar otomobil ihraacatında dünya 6.sı. Otomotiv sektöründe çok ciddi bir pazarları var. Türkiye'de de kullanılmakta olan TATA markası hintlilere ait ama gel gelelim halkı sokaklarda pislik içerisinde yaşıyor. Bizzat gidip görmüş birisi olarak söylüyorum bunu.

    http://www.incisozluk.com.tr/e/162683597/

    Üstelik türkiye'nin ait bir marka'nın olmadığını da nerden çıkardın ?
    Şu an atak helikopteri dünya'ya ihraç ediliyor.
    Aynı şekilde hürkuş eğitim uçağı.
    Altay Tankımız.
    2023'de ilk uçuşunu gerçekleştirecek , benim çok yakınen takip ettğim TRJ328 VE TRJ628 milli uçaklarımız.
    Etox arabası.
    Aynı zamanda THY , Vakko , Ülker , Sabancı , Koç holding bunların hepsi bir türk markası. Olaya sadece araba olarak bakma.
    ···
    1. 1.
      -1
      Vestel, Aselsan ve TAI gibi birçok marka daha sayabiliriz. Vestel dünya çapında teknolojik ürün satıyor artık. Aselsan dünyaya Türk yazılımlarını pazarlıyor.
      ···
   tümünü göster