/i/Tespit

  1. 26.
    +2 -1
    bana sorarsan değişcekse eğer göktürk alfabesi alınmalıyıdı eğer alinmicksada bunca insanı bi gece okuma yazma bilmeyen insanlara dönştrlmenn bi anlmı olduğunu düşünmüyorum .
    ···
    1. 1.
      +1 -9
      Göktürk alfabesi çinlilerden kopyalanmıştır türkler kimde medeniyet varsa alfabeyi onlardan aldı Çinliler Araplar Avrupalılar .
      ···
    2. 2.
      0
      göktürk alfabesi çinlilerden mi uyarlandı ahah söyliceklerim bu kadar hakim bey . ( ayrıca atatürk kötü yaptı demiyorum bana gre böyle olsa daha iyi olurdu diyorum bana göre ve bazı kesim insanlara göre )
      ···
    3. 3.
      +9 -1
      ulan sığır halkın yüzde ikisi biliyordu okumayı ayrıca harp inkılabından hemen sonra halk mektepleri açılıp halka okuma yazma öğretildi
      ···
    4. 4.
      +1
      @3.2 haklı niye latin alfabesini aldık.
      - E abi okuması yazması zor.
      - Ogrenmeye calıstın mı da zorlugunu biliyorsun? 2 yıl cemmat yurdunda kaldım (fethullah degil) biraz da osmanlıca gordum cok zor degıl.
      - Bırakın su arap sevıcılıgını.
      - E latin alfabesı kullanmada sorun yok mu?
      - ... ... ... ...
      ···
    5. 5.
      +2 -1
      @3 kardeşim Mademki Arap alfabesinin kaldırılmamasını düşünenlerdensin gibtir git Öğren aq seni tutan mı var?
      ···
    6. 6.
      0
      biliyorum zaten .
      ···
    7. 7.
      +1
      Adam göktürk alfabesi diyor amk salak mısınız beyler cidden siz salak mısınız aq göktür alfabesi ölmüş bir alfabedir amk nerde yazılı metni nerden öğrenecek yazım kurallarını okunuşunu millet? Arap harflerini almışız çünkü adamlarla ilişkilerimiz başladığında bilim dili arapçaymış bu bahsettiğim 7-8. Yy araplar taka sarmış batı teknolojide uçunca bilim latin alfabesiyle yapılmaya başlanınca bizimkilerde latin alfabesine geçmiş ne var bunda bu kadar hazm edemeyecek???
      ···
    8. 8.
      0
      @26.8 hak verdim pampa valla :D insan gibi açıklamıyolrdki dşncelerini kimisi hakret ediyo kimisi saçma spn altı doldurulmayn cümleler sylüyo byle desenz biyernz ekslcek sanki
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster