/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +14 -6
    http://inciswf.com/1328394793.swf

    klagib argüman işte ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın. Her şeyin mükemmel olması bırak allahı herhangi bir tanrının varlığına bile delil değildir. Diyelim bir dağ var dağın arkasında köy var diyor herkes. Ama hiç kimse gidip bakmamış. Baksan belki orman çıkacak. Bu da böyle bir şey. Bizden üstün bir varlık bizi simülasyon olarak yaratmış olabilir. Sonsuz olasılığın bulunduğu sonsuz evrenden birinde olabiliriz vs. vs. alternatifler çok. Ki bundan önce herşeyin mükemmel olması diye bir şey yok. Neye göre mükemmel ? Mükemmellik kıstasın ne ? insan hastalanınca ya da genetik bozukluk olunca sınav deyip yırtmayı biliyorsunuz.

    Neden delil sayılamayacağıyla ilgili bir örnek daha sunayım. Matematikte mükemmel sayılar vardır. Kendisi hariç kendisini bölen sayıların toplamı kendisi ediyorsa o sayı mükemmel sayıdır. Mesela 6yı bölen sayılar 1,2,3,6'dır. 6 kendisi olduğu için saymayız 1+2+3 = 6 ettiği için mükemmel sayıdır. Bunun gibi örnekler çoktur. Bulunan tüm mükemmel sayılar çift sayıdır. Çok sayıda örnek bulunmasına rağmen "tek sayıların hepsi çifttir" diyemeyiz. Çünkü bunu kanıtlayacak bir delil yok elimizde. Aynı zamanda bu soru ödüllü sorudur. Halen insanlar "herhangi bir mükemmel tek sayı" yada "mükemmel sayıların çift olduğuna dair delil" aramaktadır. Ancak ikisinden birisi bulunursa sorun çözülür. Söz konusu evrenin mükemmelliği ise tanrı yüzlerce binlerce çözümden biridir. Tanrının var olduğuna dair kuvvetli bir delil ortaya çıkmadıkça (ki şuan yok) tanrı yoktur dememiz normal olandır. Tanrının varlığını kabul etmemiz dahi o mükemmel tanrının Allah olduğu anldıbına da gelmez bu arada. islamdaki onlarca çelişki, mantığa aykırı durumlar varken bunu söylemek açık ara bağnazlık olurdu doğrusu. Hem de tek tanrılı yüzlerce din varken hepsini incelemeden sadece birine bakarak karar vermek, zar atıp rastgele gelen dine inanmaktan daha mantıklı değildir.

    Bunları da her başlıkta açıklamaktan bıktım mk. kopyala yapıştır yapacam bir dahaki sefere.

    edit: @5.3. Google translate yada necati şaşmaz bile senden daha düzgün cümle kuruyor. Anlayan çevirsin bi zahmet.
    ···
    1. 1.
      +3
      Panpa helal olsun adamsın adres ver saxo çekmeye geliyorum
      ···
    2. 2.
      -4
      mükemmel sayilar cennetine gitcen panpa aynn dvm
      ···
    3. 3.
      +1 -4
      ulan amcık önüne ısıtılıp ısıtılıp konan 3 e 2ye 5 e 6ya efendim işte pi sayısına işte ne bileyim i sayısına e sayısına her amcığa inanıyosun he bilim yapmış olm tabii hesap kitap işi diyorsun koskoca dünyanın dünyanın milyonlarca katı kadar olan gezegenlerin içinde birinde ki birindedir canlı varlığın olduğuna ve bunun tesadüfen olduğunu bilimsel açıklamaları olduğunu söylüyorsun madem ki öyle amcık gibi elektron çarpıştırıp milyarlarca para akıtılıp hiç bir sonuç elde edilemeyeceğine çağımızda olan teknoloji ile yapılan her nakil işlemi sonucu makine ile dahi bir insanın hayatta tutulması hatta bazı makinelerin organ yerine geçmesi sonucu neden ölen insan tekrardan hayata döndürelemiyor (elektro şok)diyen gavatlar gitsin elektro şok beyin ölümü olmayınca olan bir durumdur. insanın ölmesi için enzimlerinin ölmesi gerekir ve insan öldükten belirli bir süre sonra enzimler ölür bir kaç saat vs hatta bitkisel hayat dediğin şey ezimlerin canlı tutulmaya çalışılmasıdır diyebiliriz bende diyorum ki koyun dahi bakın koyun her hangi bir atom değil koyun dahi klonlanmış ve dnası aynı olmuşken bir insanı bırakın en gibindirik bir bakteriyi bile öldükten sonra diritemediğiniz neyin sonucudur biliyor musun ? bazı şeylerin önüne geçememin sonucudur bazı şeylerin kontrol dışı olması sonucudur insanın maymundan geldiğini düşünen cisimlersiniz köpek kedi ve dölle üreyen hayvanların nereden geldiğini bilemeyenlersiniz ama diyeceğim şudur ki "la tahzen innallahe meana" ve diyeceğim şu dur ki insanları hor görmeyin herhangi bir din mensubu diye aşağılamayın çünkü Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor
      ···
      1. 1.
        +2
        sen ne saçmalıyon aq salağı ya
        ···
      2. 2.
        0
        Böyle salak salak konuşanlar yüzünden insan dinden soğuyor
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster