/i/Tespit

  1. 151.
    +1
    öncelikle adama cahil deyip durmuşsun da cümle kurmaktan acizsin yahu, nasıl bir güvendir bu?
    ayrıca yine türkçenin anasını giberek yazdığın bir cümlede şöyle demişsin: "Kitap okurken ki beynin verdiği dinlenme frekansıdır bilgiye açık ve hormon düzenler herhangi bir elektronik alet bunu bozabilir".
    bilemiyorum, kulaktan dolma bilgilerle yazmak huyum değil. özel olarak araştırmadım fakat e-kitap okuyucularla ilgili yapılan araştırmalardan haberim var, nedense senin bahsettiğin bu konuyla alakalı hiçbir araştırma yok, üstelik dünya üzerindeki koca basım sektörünün ellerini ovuşturarak bir açık aramaya çalıştığı bir ortamda, ilginç. ha ayrıca "elektronik" aletten ziyade onların yaydığı ışıktan bahsetmek zorundasın sanki burada değil mi? tablet, telefon, bilgisayar mı konumuz? e-kitap okuyucularından bahsediyoruz. normal kağıtla görüş açısından nasıl bir fark varmış diye de birkaç uzman araştırmış, internete koymuş ki millet faydalanabilsin. al sen de faydalan: http://journals.plos.org/...1371/journal.pone.0083676 yani tablet, telefon, bilgisayarla aynı kefede değerlendirmeyecekmişsin demek ki değil mi? hah.
    onun dışında bu aletleri yerin dibine sokmak için uğraşan tiplerin garip araştırmaları vardır. bildiğin pseudoscience deyip geçiyor millet artık bu araştırmalara. sık sık internet üzerinde yapılan okumayla basılı kitap okumayı karşılaştırıp duranlar olur mesela, sonra da kalkıp der ki "bakın kindle'da deep reading hadisesi olmaz"... ebenin amı artık, adam durmadan yeni bir kaynağa yönlendirildiğin internet üzerinden bir şey okumakla önünde sadece tek bir metnin olduğu, öyle farklı kaynağa falan yönlendirilmediğin, bildiğin romanı bir tutuyor. e sonra da yoğun şekilde taşak geçiliyor tabii.
    diğeri de şu mesela: http://www.theguardian.co...plot-ereader-digitisation
    hah diyorsun doğru düzgün bir araştırma geldi sonunda herhalde, hadi bakalım. sonra bakıyorsun ve şu cümleyi görüyorsun: "The Elizabeth George study included only two experienced Kindle users"... e açıp da okur musun bunu amk. ulan araştırmanı doğrudan etkileyebilecek bir konudan bahsediyoruz.
    neyse uzar gider. sen de önce iki düzgün cümle kur, sonra descartes'a geçersin.
    edit: lan bunun yaşı daha 19'muş amk :/ kimlerle takılıyoruz lan burada serkan!!!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster