/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +2
    13-14 yaşında deist oldum şu an 19 yaşındayım ama sözlükteki 14-15 dindar bebelere göre "havalı olmak için "ateistim"." muhahaha.gif

    her neyse, liseye geçince deist oldum.
    sanırım o zamanlar düşündüğüm birkaç şey vardı:

    1-dinlerin sadece arap kesime inmesi
    2-son dinin yaklaşık 1400-1500 yıl önce ortaya çıkması
    3-tanrının dinleri update etme ihtiyacı
    4-namaz kılma hareketleri ve tanrıya dua hareketleri(avuç açma) milattan zilyon yıl önceki kabilelerin hareketleriyle benzer-aynı olması.
    5-en çok pisliği dindarların yapması
    6-kadınları ikinci plana atması.(erkeklerin yazdığı o kadar belli ki yani muahha.gif)
    7-kurandaki uyumsuzluklar
    8-artık hiçbir mucizenin yaşanmaması
    9-deist olmama rağmen dindar kesimden çok daha dürüst-iyiliksever-canayakın-devlete millete-dünyaya yararlı olmam bu yüzden de eğer varsa cehenneme gitmeyeceğimi içten içe bilmem.(kurana göre ben müslüman olmadığım için cehennemde yanacağım ama 4-5 yaşındaki kızları giben hocalar sırf müslüman olduğu için biraz yandıktan sonra cennete gidecek???)

    dediğim gibi 13-14 yaşlarında deist oldum.8-9 yaşında kuranı hattim ettim(kuran kursuna gidenler bilir, kuran okuma grubuna geçmem için duaları da ezberlemem gerekiyordu. tüm namaz-cenaze dualarını ezberlemiştim. sonra bi gün düşündüm dedim ki ulan ben bunları ezberledim de anlamlarını bilmiyorum???e sordum kimse bilmiyo???eee o zaman dine inanç içi boş bir şey??? sırf korkudan yapılan, anne baba söylendiği için yapılan bir şey???

    en diip not: "ya aga bunlar böyle yazıyo da babaları cuma günü elinden tutup namaza zütürüyo!!! anneleri babaları ateyzit olduklarını bilmiyo!!!"cular uzak dursun.
    ···
    1. 1.
      0
      Ailen deist olmanı nasıl karşıladı.. Deist yanlış bilmiyorsam din olduğunu kabul etmeyendi dimi..?
      ···
      1. 1.
        0
        hocam internet ortamında daha fazla bilgi vermek beni geriyor. ikinci cümle için: dinlerin insan yapımı olduğunu düşünüyorum yani evet kabul etmiyorum
        ···
      2. 2.
        0
        Bir yaratıcı var ama anlatıldığı gibi değil. Deist işte budur.
        ···
   tümünü göster