/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -1
    adımız yorgo olurdu , babamız olmazdı , kuşlar ötmez güneş doğmazdı demeyeceğim herhalde. fakat zannımca bu bir kader meselesidir , en doğrusunu allah bilir velakin kazım karabekir ya da birkaç öne çıkan komutan , bu kurtuluş savaşı bayrağını ele alabilirdi.
    kurtuluş savaşı ve sonucundan zerre kadar sarsıntım yok farklılık Atatürk olmasaydı kurtuluş savaşı sonrasındaki dönemde sıkıntı olurdu diye düşünüyorum.ve akıl alan o felsefi düşüncem

    alternatif kader çizgileri sonsuz sayıdadır ve o çizgilerden birinin üstünde bugünkü yaşantımızı sürüyor olurduk.
    esas mesele 30-40 yıl boyunca hep toprak kaybeden, sefalet ve yokluğu dibine kadar yaşayan, yüz binleri göç yollarında kaybeden millet olmasaydı atatürk ne yapardı? bugün islam dünyasının yaşadığı felaketler de; belli bir birikim olması, o birikenlerin zamanı gelince biriktiği bendin ardından patlaması için allah tarafından bizlere gönderilen musibetlerdir. henüz olması beklenen uyanışı sağlayacak düzeyde olmamalı ki, hala 50 tane ayrı ayrı tefrika halinde, 50 kere 50 tane ayrı inanç modellemesi etrafında konsolide olmuş bölük pörçük insanlar topluluğu halindeyiz. iş bu düşünce göz önüne alındığında atatürkün güç devşirdiği milletin geçtiği merhaleler, toplumu belli bir odak etrafında birleştirebilmiştir. bu yüzden Atatürk önemli bir figür olsa da yeri doldurulamaz değildi.
    ···
   tümünü göster