/i/Sinema

Sinema hayatı eşsiz kılar.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +58 -5


    Er Ryan'ı Kurtarmak - IMDB 8.6



    James Francis Ryan, diğer üç kardeşini savaş sırasında kaybeden, bunun sonucunda da eve dönüş vizesi alan bir askerdir. Yüzbaşı John H. Miller ve ekibi Normandiya Çıkarması'ndan sonra Er Ryan'ı bulmak ve eve geri getirmek zorundadır.


    Kapıdaki Düşman - IMDB 7.6



    Sovyet keskin nişancısı Vasiliy Zaytsev'in Alman keskin nişancısı Binbaşı Erwin König'le olan Stalingrad'daki mücadelesi


    Operasyon Valkyrie - IMDB 7.1



    Gerçek olaylara dayanan bu filmde Alman Ordusundan Albay Claus von Stauffenberg'in Hitler'e yaptığı suikast girişimi anlatılır.


    Soysuzlar Çetesi - IMDB 8.3



    2.Dünya Savaşında Alman işgali altında bulunan Fransa'da, Nazi liderleri, kahraman bir Alman askerinin filminin galasına gideceklerdir. Onları öldürmek için plan yapan bir grup seçilmiş Amerikalı Yahudi asker ise, aynı planı yapan sinema sahibiyle karşılaşırlar. Genel konu bu şekilde ama kesinlikle bir Tarantino klasiği...


    Piyanist - IMDB 8.5



    Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. II. Dünya Savaşı'nda Almanların Polonya'yı işgal etmesiyle hayatı kâbusa döner. Yahudi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşova'nın varoşlarında yaşamaya başlar. Daha sonra Wilm Hosenfeld isimli bir Alman subayının yardımıyla hayatta kalmayı başarır. Filmde Almanların yaptığı katliamlar da gösterilmiştir


    Pearl Harbor - IMDB 6.0



    Çocukluk arkadaşları olan Rafe ve Danny, hayallerini kurdukları hava kuvvetlerine girerler. Rafe, donanmada çalışan hemşire Evelyn ile tanışır ve sevgili olurlar. Daha sonra ingiltere'ye gönüllü pilot olarak gider. Savaş sırasında Rafe'in uçağı düşmüştür ve artık ondan umut kesilmiştir. Bu sırada Danny ve Evelyn'in Hawaii'ye tayinleri çıkar ve Rafe'in ölümünün etkisiyle aşk yaşamaya başlarlar. Ancak Rafe ölmemiştir. Hawaii'ye gider olanları öğrenir. Bu sırada Japonlar'ın korkunç bir saldırı planı vardır.Ve bu plan Hawaii'ye saldırmaktır.


    Stalingrad - IMDB 7.5



    Alman subayı Hans von Witzland'ın gözünden anlatılan bu film, Stalingrad'daki sert koşulları bizlere gösteriyor.


    Schindler'in Listesi - IMDB 8.9



    Film, 2.Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya Yahudisinin kurtarılmasında rolü olan Oskar Schindler'i ve bu kurtarmayı anlatır.


    U-571 - IMDB 6.6



    2.Dünya Savaşı Alman denizaltısı 1942'de Enigma makinesini arayan ve kılık değiştiren Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından ele geçirilir.


    Das Boot - IMDB 8.4



    2.Dünya Savaşı'nda U-96 adlı tip 7 sınıfı Alman U-boot mürettebatın konu alan epik savaş filmi.


    Çöküş - IMDB 8.3



    Nazi Almanyası'nın Führeri Adolf Hitler, yaşantısının son günlerinde Berlin'deki sığınağında generalleri ile beraber bulunmaktadır. Bu arada, Kızıl Ordu'nun Berlin'i kuşatması son hız sürmektedir. Alman ulusunun çöküşü hızla yaklaşmaktadır ancak Hitler yenilgiyi kabul etmemektedir.


    Fury - IMDB 7.6



    2.Dünya Savaşı'nda Amerikan tankçılarının hikayesi.


    General Patton -IMDB 8.0



    General Patton'ın 2.Dünya Savaşındaki yaşamı.


    ince Kırmızı Hat - IMDB 7.6



    2.Dünya Savaşı sırasında bir grup askerin stres dolu dakikalarını ve savaş sırası ve sonrasında yaşadıklarını anlatan dramatik bir savaş sinema filmidir.


    Iwo Jima'dan Mektuplar - IMDB 7.9



    Film, Japonlar'ın gözünden Iwo Jima Muharebesini konu alıyor.


    Enigma - IMDB 8.1



    2.Dünya Savaşı sırasında matematikçi Alan Turing diğer matematikçi arkadaşlarıyla birlikte Alman'ların enigma şifresini kırmaya çalışır.


    Savaş Atı - IMDB 7.2



    Çok sevdiği atı süvarilere verildikten sonra 1.Dünya Savaşı'nda savaşmak için genç Albert askere alınır. Yolculuğu onu ingiltere'den alıp ön cephelere zütürür.


    Full Metal Jacket - IMDB 8.3



    Vietnam Savaşı öncesi Amerikan ordusunun eğitimleri ve Vietnam Savaşı sırasında Amerikan ordusundaki askerlerin başından geçen olağan olaylar anlatılmaktadır.


    Müfreze - IMDB 8.1



    Askere yeni alınan Chris, Vietnam'a gider ve burada savaşın korkunç yüzüyle karşı karşıya kalır.


    Kara Şahin Düştü - IMDB 7.7



    Diktatör Aidid'in iki önde gelen addıbını yakalamak ve esirleri kurtarmak için 123 elit Amerikan askeri Somali'ye gönderilir ve kendilerini ağır silahlı bir direnişle karşı karşıya bulurlar.


    Ölümcül Tuzak - IMDB 7.6



    Film, Irak Savaşı'nda bir bomba imha ekibinin hikayesini anlatır.


    Keskin Nişancı - IMDB 7.3



    Amerikan SAT komandosu (Navy Seal) Chris Kyle'ın gerçek hikayesinin anlatıldığı bu filmde kendisinin kusursuz atışlarıyla sayısız Amerikan askerinin ve sivilin hayatını kurtarması ve aile hayatında yaşadığı zorluklar anlatılır.


    Son Kalan - IMDB 7.6



    Marcus Luttrell ve ekibi Taliban lideri Ahmad Shah'ı yakalamak ya da öldürmek üzere göreve gönderilir. Planları hiç yolunda gitmez ve hayatları için savaşmak zorunda kalırlar.


    ···
   tümünü göster