/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    kur an bizim inancımıza göre yaratıcının tamamen hak biçimde bilinmesi için indirilmiştir eğer ki onu kullanmama izin vermezsen ben sana felsefi ve bilimsel daha çokta mantıksal deliller sunamam.

    öncelikle diğer dinlere bakarsak ki şuana kadar budizm den tut neredeyse bütün dinlerin kitabını okudum mormonluğu bile araştırdım

    tanrıyı bize en iyi anlatan kitabın kur an olduğunu anladım neden diye soracaksın

    ilk başta birden fazla tanrı olması mantık ile çelişir çünkü dediğim gibi tek ruh tanrıyı temsil eder bir tanrı çift ruhlu olamaz ikisinin de herşey olması mümkün değil ikisi herşey olsa ikisi birbirini tamamlar yine tek ruh olurdu bu yüzdendir ki iki tanrı olamaz tanrı sıfatına uyamaz.

    peki tek tanrılı şuan en çok bilinen dine bakalım

    islam

    her zaman terörizm ile anılan ve bazı bölgelerde terörist olarak anılan müslümanlar.

    acaba bildikleri neydi? acaba neye inanıyorlardı? insanların birçoğu kur anı okumaktan acizlerdi çünkü onlar müslümanları terörist ilan etmişlerdi

    bu konu çok sapmadan anlatayım
    kur anda emredilen konular o kadar ince konular ki
    sakın bi ergen gelip bana kur an savaşı emrediyor demesin, kur an olması gerektiği zaman diliminde olması gereken şeyi emreder ve geniş zaman diliminde ise bütün insanlığa seslenir.

    bilimsel delillere değinmeyeceğim çünkü bazı insanlar kendi fikirlerimize göre ayetleri çekiştirdiğimizi düşünüyorlar böyle düşünmemen için bilimsel ayetleri açıklamayacağım dilersen google gibi arama motorlarından arayıp kendi fikirlerine göre ayetleri yargılayabilirsin ve ya kur an varsa evinizde ayetlerin yerlerini bulup derinlemesine incelemeler yapabilirsin.

    Yaratıcının varolduğunu kabul ediyorsun bir ihtimal deistsin güzel kardeşim
    ben sana güzellikle yaklaşıyorum ve rica ediyorum bazı inançsızlar gibi bana kötülükle yaklaşma zira bazıları öfkelerine yenik düşüp beni kırabiliyorlar.

    varsa sorularun seve seve cevaplarım hatta dilersen pm den konuşabiliriz yardımcı olabileceğim konularda elimden geldiğince yardımcı olurum.
    ···
   tümünü göster