1. 1.
    0
    incisözlükten bir yazı ilginç...

    Neden korkuyorsun arkadaşım?
    90'lara dönmekten mi korkuyorsun...
    korkma seni bir 83'ye zütüreyim!
    ilk partimiz Anavatan partisi. Merkez sağ'da yer alan namı diyar Ton ton amcamızın yegane hükümetinin temelleri atıldı.Tam Dört yıl boyunca 87'ye kadar hükümette kaldı. (4)
    ikinci özal dönemide bu dönemin sonunda başlamış oldu.
    Anap dönemi 91 yılına kadar devam edecekti sonrasında ise gelen parti yine, Merkez sağ'da yer alan Süleyman Demirel önderliğinde ki Doğru Yol Partisi hükümeti kurdu.
    16 Mayıs 1993 tarihinde ise Erdal inönü Sosyal Demokrat parti ile sadece bir ay hükümet dönemini yürüttü.(6)
    25 Haziran 1993 - Ekim 1995'e kadar Tansu Çiller önderliğindeki Tekrar Doğru Yol partisi hükümette kaldılar. (2)
    1996'da Anavatan Partisi ile Mesut Yılmaz DYP koalisyonu ile 3. kez hükümetin başına geçtiler.
    Tam bir yıl sonra Necmettin Erbakan önderliğindeki Refah Partisi Yine Doğru Yol Partisi Koalisyonu ile hükümeti kurdu. (3)
    Zurnanın zırt dediği koalisyon kurma seçimi döneminde ise son olarak Anavatan Partisi, DSP ve DTP ile tekrar hükümet kurarak bu dönemin anasını ağlattılar. (1)
    Tam bir yıl sonra, 11 Ocak 1999'da 5 aylık bir azınlık hükümeti ile Bülent Ecevit başbakanlık koltuğuna geçti ve bir sonraki seçimi de kazanarak Kasım 2002'ye kadar hükümet koltuğunda oturdu... (3)
    4+6+2+3 = 40 yapmaz belki ama 15 yıldır Türkiye'nin anasını ağlatan bu partilerin adı arasında CHP, MHP var mı?
    Solcu hükümetler toplamda 3 yıl iktidarda kalmışken nasıl

    Tekrar tüp, ilaç kuyruğuna girmek istemiyoruz diyebiliyorsunuz Gafil Cahil herifler. 3 kuruş çıkar uğruna nasıl vatanı satabiliyorsunuz nasıl kendinizi bu kadar alçalta biliyorsunuz?
    Nasıl şimdiki dönemle o dönemi bir tutabiliyorsunuz... Nasıl bütün olanların sorumlusunun bir parti olduğuna kendinizi inandırabiliyorsunuz?
    Türkiye'nin başına ne geldiyse bu dinci tayfanın yüzünden geldi. Dinimizi, örfümüzü, adetimizi kullanarak yolunmaya devam ediliyorsunuz. Siz devam edin. Cahil halkım benim... Cahil arkadaşlarım!!!
    ···
   tümünü göster