/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    şimdi kafama takılan şu beyler bildiğiniz gibi büyük bi çoğunluk allahın mekan ve zamandan bağımsız olduğuna inanıyo ama kurandaki ayetler allahın mekan ve zamandan bağımsız olmadığını gösterir nitelikte

    -şüphesiz ki rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arş'a istiva eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan allah'tır. bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de o'na mahsustur. alemlerin rabbi allah ne yücedir! (a’râf 54)

    -şüphesiz ki rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden allah'dır. onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. işte o rabbiniz allah'tır. o halde o'na kulluk edin. hala düşünmüyor musunuz! (yûnus 3)

    -görmekte olduğunuz gökleri direksiz olarak yükselten, sonra arş'a istiva eden, güneşi ve ayı emrine boyun eğdiren allah'tır. (bunların) her biri muayyen bir vakte kadar akıp gitmektedir. o, rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanmanız için her işi düzenleyip ayetleri açıklamaktadır. (ra’d 2)

    şimdi de allah'ın zamandan münezzeh olup olmadığına yine bizzat kuran'dan bakalım..

    • **

    gerçekten, senin rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (hac suresi 47)

    melekler ve ruh (cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (mearic suresi 4)

    allah, gökten yere kadar her işi düzenleyip yönetir. sonra (bütün bu işler) sizin sayageldiklerinize göre bin yil tutan bir günde o'nun nezdine çikar. (secde 5)

    bu ayetlerden anlaşılcağı üzere allah zaman ve mekan içindedir , e o zaman zamanı ve mekanı yaratan nası onun içinde olabilir , yaratmadan önce nerdeydi , zaman ve mekan hepmi vardı , bendemi bi sıkıntı var anlayamıyom , neyse kendinize iyi bakın

    özet : okuyun üşengeç herifler okuyun özet mözet yok
    ···
   tümünü göster