/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Tespitim...

    Bu “ciddi” olarak yazacağım belki son yazım, özet isteyecek moronlar baştan kendi pipilerine ve ereksiyon sürelerine bakabilirler. Hayat o kadar kısa (ve prematüre boşalma hızında) değildir sonuçta, biraz uzunluktan zarar gelmez. Yaşıtlarım olacak okuyacaklar için dostlar, yazma sebebi olan mahluklar için muallakler... Yaklaşık 4 senedir bu sözlüğü aktif olarak takip ediyorum. Bu hesabım da yaklaşık 300 gündür aktif olarak kullanımda, her neyse. Biraz kendimden bahsedeyim. Ben, hiçbir zaman anarşist olmaya, komünist olmaya, solcu olmaya, popüler kültüre uygun sayılan veya marjinal olacak herhangi bir şeye yakın olmamış bir bireyim. Asosyal bir birey değilim. Manipülatif bir insanım ama bunu reklam yapmak isteyen veya Mentalist vb. türevi dizileri izleyip kendisine “bir yetenek var bende” diye mâl edip kendisini üstün sayacak/sayan, kendisinin bile yazdıklarına inanmakta zorluk çektiği varoluşsal problemler yaşayan andavallardan değilim. Kendisini tanıyan bir bireyim. Bu yazıyı yazmamda bir çok sebep var. Ama en ağır basan sebep şu dostlarım, muallakler; Çelişkiler.

    Tespitlere başlıyorum.

    1- Sözlükte geçmişe duyduğunuz özlem;
    Bazı (u.a.t) “yerlerde” (diyeyim) şöyle bir cümle yazar; “Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak.” Bu sözü özlem duyacağınız hâle getirdiğiniz bu sözlük için kullansam yeridir. (Hayalinde) bakirliğini kaybeden bir kişinin hikayelerine prim verip, gerçekten muhteşem analizler sonucunda yazılar yazmış, ciddi referanslarla (ciddi dediğim, vikipedi ve malûm sözlükte 2 cümle ile gelmemektir, kitaptan referans alabilmektir) koca bir metin oluşturmuş kişileri özlediğini/istediğini söyleyip, bu (ciddi olan) kişilerin yazdıklarını umursamayıp “milli oluşumu dinlemek isteyenler gelsin”, “milli oluşumu dinlemek isteyenler gelsin-1-2-3-4-5-6-7”… gibi başlıklarda bulunup, içinden gibtiri çekseniz, inanmasanız, hatta sürekli yakınsanız bile bu tür başlıklardan kopamıyor olmanız (çok güzel bir örneğiniz oluyor) çok güzel bir örnek oluyor. Çünkü, siz de onlar gibi yazdıklarınızla “gerçek” sandıklarınızı yansıtıyorsunuz. Şizofrenlik mi var? Siz karar verin. Ama hepiniz zaten yazar alımı/üyeliğin açılması sonucunda gelmiş bir topluluktansınız. Nasıl bulmak istiyorsanız hep başkasından o hale getirmesini istemekten öteye geçebilecek kuvvete sahip değilsiniz.

    2- Genel olarak siyaset anlayışınız ve konularınız;
    Bir insanın doğduğu, büyüdüğü, beslendiği vatanını sevmesi ve milliyetçi duygularla savunmak istemesi elbette sonuna kadar hakkıdır. Ancak siz yanlış savunmalarda bulunuyorsunuz. Misal vereyim, “Berke Can” diyorsunuz. izmir’lidir, solcu takılır, çevresinde 40 kız bulunur, sosyal ağ sayılacak hesaplarına Türk bayrağı koyar devleti kurtarır diyorsunuz. O Berke Can var ya, size gibsin dıbına koyduklarım. Siz bu kafanızda betimlediğiniz “Berke Can”a bunu diyorsunuz, ancak siz onun inci Sözlük “sürümü” olmaktan öteye geçemiyorsunuz. Farkında mısınız bunun? Gerçekten bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa da tek eksiğiniz çevrenizde 40 tane kız. O boşluğunuz da “milli oluşumu dinlemek isteyenler gelsin-1-2-3-4-5-6-7” başlıklarındaki rüyalarınızla kapanıyor. Solcu diye Berke Can geçti. inci Sözlük platformunda -yanlış hatırlamıyorsam- çeyrek milyon, belki de daha fazla insan bulunmakta. Bakıyorum maşallah hepiniz MHP’lisiniz. Solcular, komünistler, anarşistler sayıları “belli olacak kadar” az oldukları için onları katmıyorum. Çeyrek milyon (diyelim hadi) MHP’li var. Sonuçlar neden böyle “muallakler”? Ben size bir ayna daha tutayım. Bir çoğunuza seçmen kağıdı gelemiyor. Nedeni belli. Ebeveynleriniz 2000’den önce doğmanız için size aceleye getirmişler. Tabloyu ortaya getiren sizlerle sonucun ne kadar “düzgün” olduğunu görmemek için ya direkt -siz/sizden biri- olmak lâzım, ya da bir derviş olup sizi umursamamak lâzım. Dolayısıyla siz, dıbına koyduğumun 98+’ları oy bile kullanamazken, “Dexer bindir”, “Davutoğlu indir”, “Sarıgül muallakdir”, “Kemal Kılıçdaroğlu Gandhi’dir” vb… yorumlarınızla tecrübelerinizin, bilginizin ne kadar “kapsamlı” olduğunu gösteriyorsunuz. (Bakın, son bir kaç cümlede Sokratik metod ne, duydunuz mu bilmem. Burada ondan var mı acaba?) Size vatan mı emanet edilir yoksa siz ömür boyu bir şeye emanet misiniz? Osman Pamukoğlu için o kadar yazı yazıyorsunuz. Adam “Bağımsız Aday” idi. O adamın 80.000 tane oya ihtiyacı vardı. Kemikte zaten çok yakın olmasa bile bu sayıya yakın bir oy oranı varken bu adamın… Neden özgürce MHP’ye, Osman Pamukoğlu’na oy veremiyorsunuz? Sebebi de hadi sona saklayayım ama tebrikler, siz de Berke Can gibi her gün bir “vatan” kurtarıyorsunuz.

    Bir şuna bakın;
    http://goo.gl/9iCaQv

    Ya da şuna;
    https://www.youtube.com/watch?v=mlUK8Uefhnw
    Kendinizi benim yerime koyun. Bunlar siz değil misiniz?

    3- Benlik kavramı;
    Benzer bir kaç cümle kurduğum için bunu kısaca yazıp geçeceğim: Kendiniz için yazın. Evrim teorisine karşı çıkıp, evrim ve evrimle alâkalı olan (evrim pgibolojisi vs.) her şeyi reddedip cemaatleşen (klanlaşan) müslümanlar, hristiyanlar ve yahudiler gibi olmayın. Kendiniz olun. Gerçek anldıbına inin ve “huur” olmayın. Biraz özgün olun.

    Bana istediğiniz kadar hakaret edebilirsiniz. Ben (okuyacak olan) sizlere (muallaklere) ayna tutmaktan öteye geçmedim.

    Hadi, rastgele.
    ···
   tümünü göster